Tips voor een romantisch weekend in Stockholm

Dat menig Europese stad wordt gezien als stad van de liefde is wereldwijd bekend. Toch zie je Stockholm niet zo snel in dit rijtje staan. Dat de Zweedse hoofdstad wel degelijk een leuke plek is voor een weekendje weg met je geliefde ondervond ik afgelopen Valentijnsdag. Wat een leuke stad! Om ook jou te overtuigen van het romantische Stockholm, vind je hier een aantal tips. Wie weet breng jij jouw volgende Valentijnsdag hier door:

Bezienswaardigheden - Stortorget winkeltje

Design hotels met een romantisch tintje

Allereerst vind je in Stockholm genoeg mooie design hotels en dat maakt slapen in deze Zweedse stad al een feestje op zich. Een van de aanraders is het Nordic Light hotel. Dit hotel heeft een ideale ligging, een uitgebreid ontbijt dat voor elke gast toegankelijk is (en vooral in het weekend lekker lang duurt) en qua interieur geïnspireerd op het Noorderlicht. Bovendien is dit hotel nét iets romantischer dan alle anderen, omdat het Nordic Light voor Valentijnsdag speciale aanbiedingen heeft. Zo krijg je als verliefd stel bij aankomst een cocktail in het stijlvolle Crooked Leg restaurant, in de kamer een kleine verassing en een late check-out zodat je samen relaxed kunt uitslapen.

Bezienswaardigheden - Stortorget

 

 

Date mogelijkheden in overvloed

Stockholm heeft jou en je geliefde genoeg te bieden. Begin de dag bijvoorbeeld met een bezoek aan het Fotografiska museum, waar je kunt genieten van tentoonstellingen van gerenommeerde en minder bekende fotografen. Loop vervolgens naar het wijkje SoFo waar je het winkeltje Pärlans Caramels vindt en kunt genieten van vers gemaakte caramel snoepjes. Al zin in lunch? Kies dan voor Urban Deli, waar je elke dag een ander menu vindt én lekkere koffie.

Shopping - Pärlans Caramels 1

Wandelen en varen door historisch Stockholm

Ook een wandeling door Gamla Stan is een aanrader. In dit historische gedeelte van de stad vind je namelijk kronkelige straatjes waar de schattige huisjes in rode, oranje, groen en geeltinten zijn geschilderd. Een mooi straatbeeld met als hoogtepunt het plein Stortorget waar je ook het Nobelmuseum vindt. Naast het bezoeken van musea is het ook leuk om een tochtje te maken met een van de ferry’s. Zo kun je hoppen tussen de 14 eilanden waaruit Stockholm bestaat.

Schattige huisjes in rode, oranje, groen en geeltinten

Schattige huisjes in rode, oranje, groen en geeltinten

Het bezoeken van musea en ontdekken van de stad kun je overigens allemaal voordelig doen als je gebruik maakt van de Stockholm Card. Met deze kaart krijg je namelijk gratis toegang tot meer dan 80 attracties waaronder vrijwel alle musea. Daarnaast kun je met deze pas ook gebruik maken van het openbaar vervoer in Stockholm. De tram, metro en bussen zijn met de Stockholm Card dus gratis. De kosten van zo’n kaart hangen af van het aantal dagen dat je het wilt gebruiken, per dag kost de kaart namelijk 210 sek. Dit is omgerekend ongeveer 23 euro en dit bedrag heb je er eigenlijk al uit als je twee musea hebt bezocht of meerdere keren met de metro bent geweest. Een aanrader dus!

Winkelen in Stockholm

Zin om te shoppen? Dan is Stockholm jouw stad! Je vindt er veel designwinkels waar je woonaccessoires en meubels kunt kopen. Zo vind je in veel winkels bekende merken als Hay, Muuto, Normann of Iittala. Een van de leukste winkels is PUB, dit warenhuis vind je in een gezellige straat waar ook veel kledingwinkels zijn te vinden.

Shopping - PUB

Binnenkort vind je meer informatie over Stockholm op Verkeersbureaus.info. Wil je weten wanneer? Word dan lid van onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *