Yangshuo, een Chinees sprookje

Yangshuo is gelegen in de Guilin provincie in Zuid-China. Het staat bekend om haar prachtige en sprookjesachtige natuur en is met recht één van China’s wonderen te noemen. Lees hier de tips van Contributor Manouk.

Prachtig Karstgebergte rondom Yangshuo. Foto door Manouk.

Prachtig Karstgebergte rondom Yangshuo. Foto door Manouk.

Yangshuo is in de laatste decennia veranderd van pitoresk dorpje tot druk toeristenoord. Er zijn hippe westerse koffiebarretjes, pizzeria’s en grote hotelketens. Het ‘dorp’ beschikt zelfs over een bruisend nachtleven. Echter, wandel het dorp uit en je belandt weer in het mooie groene landschap van het Karstgebergte.

Karst gebergte rondom de Li rivier. Foto door Manouk

Karstgebergte rondom de Li rivier. Foto door Manouk.

Wat te doen in Yangshuo?

Er wordt een scala aan activiteiten aangeboden in Yangshuo. Het staat echter met name bekend om het bergbeklimmen. Zowel onervaren- als professionele klimmers komen hier aan hun trekken. Er zijn zo’n 300 routes beschikbaar.

Bergbeklimmen in Yangshuo. Geschikt voor zowel onervaren- als professionele klimmers.

Bergbeklimmen in Yangshuo. Geschikt voor zowel onervaren- als professionele klimmers.

Verder kan je het Yangdi-XingPing gebied bezoeken. Dit gebied staat afgebeeld op het 20 Yuan biljet. Het is het leukste om dit deels wandelend en deels per bamboeraft te doen. Je kan dit makkelijk regelen in Yangshuo zelf.

Verken de omgeving van Yangshuo per bamboeraft. Foto door Manouk.

Verken de omgeving van Yangshuo per bamboeraft. Foto door Manouk.

Moon hill is een andere populaire plek om te bezoeken. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Verder kan je in Yangshuo kayakken, een fiets huren, met een opblaasband over de rivier dobberen, zwemmen en vissen. Een andere bijzondere manier om Yangshuo te verkennen is per luchtballon.

Nog enkele praktische zaken

Vervoer naar Yangshuo

De meeste mensen zullen vanuit Guilin komen. Er is een directe bus van Guilin naar Yangshuo voor zo’n 2 euro. Deze gaat regelmatig en de rit duurt ongeveer een uur.

Vervoer in Yangshuo

De beste manier om Yangshuo te verkennen is te voet of per (huur)fiets. Verder is het leuk om ergens tijdens je verblijf een tocht op een bamboeraft te maken.

Hotels

Van budget tot luxe hotels, Yangshuo heeft hotels in alle prijsklassen. Er zijn ook enkele hotels die een dakterras hebben (prachtig uitzicht) of die meer buiten Yangshuo liggen en meer in de natuur.

 

 

Eten en drinken

Yangshuo heeft alle keukens van de wereld! Populaire restaurants zijn Kelly’s cafe en Pure Lotus. Het leukste blijft natuurlijk om de lokale keuken te proberen. Yangshuo is een ‘must-see’ bestemming als je in Zuid-China bent!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *