In nevelen gehuld – Wuyi Shan

Als je op zoek bent naar een wonderschone, rustige omgeving waar je een bijna mystieke ervaring beleeft tussen alle theevelden, bergtoppen en een kronkelende rivier, ben je in Wuyi Shan (武夷山), oftewel de Wuyi Bergen aan het juiste adres. Het ligt in de provincie Fujian in China

wuyishan2

UNESCO Werelderfgoedlijst

Wuyi Shan staat op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege de enorme biodiversiteit in het gebied, welke ook een lust voor het oog is. De Negen Bochten (Jiuqu Xi) rivier stroomt door het gebied en de hoge pieken die haar omringen zorgen voor adembenemende uitzichten. De provincie Fuijan heeft een subtropisch klimaat. Dit zorgt er voor dat het vaak erg warm en vochtig is in het Wuyi Shan gebied.

wuyishan3

In nevelen gehuld

Toen ik het gebied bezocht was dat in een zeer regenachtige periode. De hoge pieken waren gehuld in dichte mist, van de bergen naar beneden stroomden kleine watervalletjes. Er was geen mens te bekennen in het enorme park. Verscholen onder een paraplu wandelde ik samen met mijn vriend de hoge pieken op. Klauterend naar boven, onderweg een enkele Chinese gast gedag knikkend, begaven we ons naar de hoogste toppen.

wuyishan4

Je bent niet alleen

Af en toe schrokken we op van geritsel in de dichte gewassen. Wuyi Shan is een van de laatste gebieden op aarde waar de Zuid Chinese tijger en verschillende luipaarden nog in het wild rondlopen. Geritsel in het struikgewas zorgde er dan ook regelmatig voor dat we aan de grond genageld stonden. Gelukkig ging het in ons geval simpelweg om kalkoenen, slangen of salamanders.

wuyishan5

Als je het Wuyi Shan gebied bezoekt, vergeet dan ook niet een wandeling door de theevelden en bijzondere tuinen te maken.

wuyishan1

 

 

Verblijf

Een verblijf van meerdere dagen in dit natuurgebied raadt ik je aan. Er is simpelweg te veel te zien om een bezoek er doorheen te jagen. Rondom het park zijn verschillende hotels waar je voor een redelijke prijs kunt overnachten. Zorg er voor dat je een hotel boekt voor aankomst. Op die manier voorkom je lange onderhandelingen over de prijs van een kamer (welke uiteindelijk toch nog te hoog uit zal vallen in vergelijking met een online geboekte kamer). Een goede site om hotels te boeken binnen China is ctrip.com. Wuyi Shan beschikt over een treinstation en een vliegveld. Zelf maakte ik de reis vanuit Xiamen naar Wuyi Shan per slaaptrein, wat erg goed beviel. Mocht je enigszins comfortabel willen slapen, kies dan wel voor een softsleeper.

Plan je een reis naar zuid-China, sla Wuyi Shan dan zeker niet over!

Comments are closed.