No worries in Sydney

Vanuit Amsterdam vloog ik naar London Heathrow en door naar Sydney. Het is een hele zit, maar dan heb je ook wat!

Bij aankomst in Australië ben ik qua eten en slapen direct meegegaan in het lokale ritme zodat ik geen last zou krijgen van een jetlag en de volgende morgen volop kon genieten van Ozz!

Welcome to Sydney love!

Op de ferry vanuit Parramatta deed ik mijn 1e indrukken op van deze wereldstad. Terwijl ik onder de Sydney Harbour Bridge door aan het varen was leek het wel alsof ik poppetjes zag staan bovenop deze enorme brug. Later bleek dat je er met een gids en harnas vol met kabels over heen kon klimmen – dat wilde ik natuurlijk ook!
Gelukkig is de Bridge Climb makkelijk te regelen en kan je op meerdere momenten van de dag dit avontuur ondernemen.

“Welcome to Sydney love!” zegt mijn grote vriendelijke reus van een Australische gids. Hij maakt de foto’s tijdens de klim, aangezien je zelf te druk bent met het vasthouden van de reling. Je mag helaas zelf geen losse spullen zoals tassen, camera’s en dergelijke meenemen naar de klim. De bridge climb is een hele spannende ervaring op zich, maar het geeft je ook een fantastisch uitzicht over de stad en natuurlijk heel wat mooie foto’s. Het is vooral de harde wind die het spannend maakt, maar ach, dan hangt de Australische vlag, die zich op het midden van de brug bevindt, er toch ook veel trotser bij!

Sydney Harbour_Bridge

Zie je jezelf al lopen boven op de brug?

sydney_harbourclimb

Terwijl ik later op de dag op straat liep merkte ik al gauw dat alles in Ozzie andersom werkt – niet alleen het water stroomt tegen de klok in richting afvoer, maar ook haalt iedereen je tijdens het lopen aan de rechter kant in i.p.v. links. Het is even wennen die Britse verkeersstromen, maar een groot voordeel is dat je zo ver weg van huis met Engels jezelf verstaanbaar kan maken!
De Engelse taal in Australië is wel weer wat anders dan in Engeland of Amerika. “G’day mate, howaya?, “No worries mate” en “thanks love” zijn dingen die ik veel hoorde in Australië. Een gemoedelijk taaltje!

Verborgen schat

De Botanische tuinen van Sydney zijn naar mijn mening nog een verborgen schat. Ze liggen tegenover het Sydney Opera House, maar je vindt er veel rust in tegenstelling tot de redelijke drukte bij de andere bezienswaardigheden.

Het leek mij ‘s middags wel een goed idee om een cappuccino te gaan drinken op het terras, in het midden van dit park, waar veel bomen je beschutten van de zon.

Ibis_Sydney

Tip: loop nooit even weg om een foto te maken als je een koffie aan het drinken bent in de botanische tuinen, want voordat je het weet is je koffie plotseling op…

Ik dacht veel vogels te horen fluiten en ook ontzettend veel vogels in de bomen te zien zitten, maar het bleken vleermuizen te zijn – nooit ergens vanuit gaan, dat blijkt wel weer.
Indrukwekkend eigenlijk, want je verwacht daar totaal geen vleermuizen. Je kunt ze toch ontzettend goed zien zitten – mooi om even een paar foto’s te kunnen maken van deze diertjes die je normaal gesproken alleen in de late donkere uurtjes ziet. In de botanische tuinen van Sydney zitten de vleesmuizen overdag lekker te kibbelen met elkaar hangend in de bomen van het park. Ik vond het een leuke verassing. Overigens zitten er wel degelijk vogels. Naast de Australische witte ibis, vliegen er ook veel kaketoes rond.

In het Featherdale Wildlife Park kwam ik de vleesmuizen nog een keertje tegen. Featherdale is een park waar je alle Australische dieren kunt vinden.

Eigenlijk vind ik het best wel mooie beestjes, die Dracula’s.

Bats_Sydney

Een middagdutje voor de vleermuizen in Sydney.

koala_featherdale

Een schattige Walibi in Featherdale

Een schattige Walibi in Featherdale

Nog meer dieren

In de stad zelf is alles ook behoorlijk groen. Overal staan bomen en prachtig gekleurde vogels vliegen door de winkelstraten heen. De regenboog papegaaien hielden me in de gaten vanaf de daken omdat ik met een zakje suiker in mijn hand rond liep. Plots zat er eentje op mijn hand die al snel een gat gepikt had in het zakje suiker. Wat onwijs mooi dat zo’n wilde papegaai zo bij je komt zitten.

Sydney is een havenstad dus whale watching is ook een dikke ‘must do’! Ik had helaas een dag uitgekozen waarop we geen walvissen zagen. Maar… No Worries! De crew bood me aan om een andere dag nog een keer gratis mee te gaan voor een nieuwe kans. En BINGO! Ik had veel walvissen gezien bij de 2e poging, maar ook dolfijnen en zelfs een zeehond. Wat een mooie ervaring!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *