Zoetermeer: daar valt veel te beleven!

Vorige week nam ik jullie mee naar Zoetermeer, dé Leisure Stad van Nederland maar waarvan weinig weten wat er nou daadwerkelijk te beleven valt. Klik hier voor het vorige artikel waarin ik uitgebreid aandacht besteedde aan de indoor mogelijkheden die de stad te bieden heeft. Deze week neem ik je mee langs alle outdoor mogelijkheden, shopping gelegenheden, horeca en evenementen.

Zoetermeer, daar valt veel te beleven!

Zoetermeer, daar valt veel te beleven!

Pak de fiets of trek je wandelschoenen aan

Zoetermeer staat bekend om haar ruime hoeveelheid aan parken. Er zijn maar weinig steden die zo groen zijn en waar je in de stad toch ook in de natuur kunt zijn. Het Noord AA is mijn persoonlijke favoriet. Dit meer, de naam zegt het al; is gelegen aan de noord kant van de stad en is een ideaal uitgangspunt voor fiets- en wandeltochten. Routes vanaf hier lopen door naar bijvoorbeeld Leiden, maar ook naar Leiden en Alphen a/d Rijn. In de zomer kun je hier heelijk op het strand liggen of een poging wagen om te windsurfen. Wanneer je bij het Noord AA bent, breng dan ook even een bezoek aan boerderij het Geertje. Een gezellige kinderboerderij waarbij je ook kano’s en roeiboten kunt huren, leuk voor een tochtje naar Leiden!

Leven tussen stad en land

Leven tussen stad en land

Behalve het Noord AA, is ook het Westerpark een publiekslieveling. Dit park, vaak verkozen tot 1 van de 5 beste parken van Nederland, is groot, heel groot en ligt aan de westkant van de stad. Je kunt hier behalve lekker wandelen en fietsen, ook een gokje wagen op de 18-holes van de Burg Golf baan, gaan waterfietsen bij Westerpret of doorwandelen naar het Buytenpark aan de andere kant van de weg. Dit park is met name voor dierenliefhebbers een leuke plek want de Przewalski paarden, buffels en schapen lopen er vrij rond.

Voor de shopaholics

Zoetermeer staat niet bekend als bruisende stad, maar toch kunnen de shopaholics hier prima vertoeven. In het Stadshart  (centrum) vindt je vooral winkels van de grote bekende merken zoals H&M, Superstar & Guess maar hier en daar ook leuke kleinere winkels zoals bijvoorbeeld Phase 1 en de Hallo Shop. Wil je echt de ouderwetse gezelligheid en knusse boetiekwinkeltjes, ga dan naar de oude kern, naar de Dorpsstraat.

Het oude dorp, de gezellige kern van Zoetermeer

Het oude dorp, de gezellige kern van Zoetermeer

Hier vindt je talloze delicatessen zaakjes zoals Vis van Lon of het gezellige interieurwinkeltje Woonbos, maar ook allerlei leuke restaurantjes, lunchrooms en terrasjes. Het lekkerste ijsje haal je bij Jasper & Jansen terwijl je o.a. langs de Wereldwinkel en Boetiek Beyoncé struint. Voor een heerlijke pannenkoek ga je op bezoek bij De Binnentuin. Een onwijs leuk initiatief is De Zoetelaar, gelegen midden in de Dorpsstraat. Dit initiatief van Ipse de Bruggen is een lunchroom waar verstandelijk beperkten meewerken in de horeca. O.a. leuks voor kids, je kunt hier een heuze choco workshop volgen!

Wanneer je in het Dorp bent, loop dan de 1e Stationsstraat door en breng een bezoekje aan Molen de Hoop. Deze molen is nog steeds actief en veel locale horeca maakt gebruikt van hun producten. Als je via het Wilhelmina Park weer terug loopt kun je via de Oude Kerk en het Zoetermeers museum je weg terug vervolgen naar het Stadshart

MolenDeHoopZoetermeer

Feestje bouwen

Zoetermeer heeft als Leisure Stad behalve attracties en bezienswaardigheden ook een hoop evenementen door het jaar heen. Hier onder vind je een kort lijstje van enkele evenementen die in de stad plaatsvinden.

Stadshart Musical Day:                              25 mei in het Stadshart
Blues festival:                                                 1 en 2 juni in het Stadshart, Stadhuisplein en het Dorp
Dutch Dragons Drakeboot Festival:       15 juni op het Noord AA Strand
Zoetermeer Culinair:                                    5 t/m 5 juli op het Marktplein
Rastaplas reggaefestival:                           20 Juli op het Noord AA Strand
Sweet Lake Caribbean:                               31 augustus en 1 september in het Stadshart
Bevrijdingsfestival:                                      5 mei 2014 op het Marktplein

Zoals je ziet valt er in Zoetermeer heel veel te beleven. Ook een dagje Zoetermeer? De stad is vanaf de A12 (Utrecht-Den Haag) heel makkelijk te bereiken, maar ook via de N206 vanuit Leiden en de N470 vanuit Rotterdam. Ook het OV is in de stad goed voorzien. Pak de trein vanuit Utrecht of Den Haag, of de RandstadRail uit Den Haag/Metro uit Rotterdam.

Tot ziens in Zoetermeer!
LiefsuitZoetermeer

Comments are closed.