Zoetermeer: Leisure stad van Nederland

“Zoetermeer, daar heb je toch Snowworld?” of “Wat is er te doen dan in Zoetermeer?” 2 vragen die ik waarschijnlijk vaker dan welke andere vraag dan ook over mijn eigen stadje heb beantwoord. Maar, wist je dat Zoetermeer is de leisure stad van Nederland en is na Rotterdam en Den Haag de 3 stad van Zuid Holland? Wat valt daar dan te beleven? Ik neem je nu graag mee op ontdekkingsreis langs alle indoor mogelijkheden van de stad!

Zoetermeer, de Leisure stad van Nederland

Zoetermeer, de Leisure stad van Nederland

Leisure indoor:
In Zoetermeer valt een hoop te beleven en vooral de indoor activiteiten zijn in de stad goed vertegenwoordigd. Snowworld, één van de grootste indoor skihallen van Nederland, heeft namelijk 1 van zijn 2 thuisbasis’ in de stad. Je kunt hier behalve van de 3 pistes ook gebruik maken van de schaatsbaan en lekker eten in één van de restaurants of lekker après skiën in de Bierstübe.

Ayers Rock in- en outdoor paradijs voor een avontuurlijk dagje uit

Ayers Rock in- en outdoor paradijs voor een avontuurlijk dagje uit

Bij de buren van Ayers Rock kun je jezelf helemaal uitleven op 1 van de klimmuren die ze hebben. Samen met wat vrienden lekker klimmen of waag een mini bungee sprong. Maar ook een survival parcours of een GPS tour behoren tot de mogelijkheden om eens los te gaan.

Voor de schaatsliefhebbers is daar het moderne Silverdome, waar zowel hardrijders, kunstschaatsers en ijshockeyers hun hart kunnen ophalen. Behalve dat er hier in de winter geschaatst kan worden, zijn er in het Silverdome ook regelmatig concerten en evenementen.

Je op het water uitleven kan helemaal bij Dutch Water Dreams

Je op het water uitleven kan helemaal bij Dutch Water Dreams

Een stukje verderop ligt Dutch Water Dreams, een in-/outdoor waterpark met een wildwaterbaan die precies het evenbeeld is van de Olympische baan van de spelen van Peking. Hier kun je o.a. raften, kajakken en flow boards.

Cultureel doen
Behalve deze ‘actieve’ dagjes uit, kun je natuurlijk ook heel goed ontspannen in bijvoorbeeld het Stadstheater, waar regelmatig grote toneel en cabaret shows de revue passeren, of in de Utopolis bioscoop om de hoek. In samenwerking met sommige restaurants zijn er zelfs speciale menu aanbiedingen die hierop aansluiten.

Voor de echte muziekliefhebbers is daar de beroemde Boerderij. Een intiem cultuurpodium waar bekende en minder bekende artiesten van over de hele wereld naartoe komen om op te treden. Regelmatig gaat dan ook het dak er af en komen mensen van heinde en verre om in de Boerderij een avondje te genieten van een goed concert.

Zoetermeers Stadsmuseum

Zoetermeers Stadsmuseum

Ook indoor, maar van een heel ander kaliber, is het Zoetermeers Stadsmuseum. Het is het enige museum in de stad, maar staat bomvol met de geschiedenis die Zoetermeer rijk is. Het laat zien hoe Zoetermeer van minuscuul dorpje inmiddels is uitgegroeid tot 1 van de grootste steden van Nederland. Je vind het museum in de oude kern, in de Dorpsstraat en een entreekaartje kost €3,-.

Nog meer te beleven, ja zeker!
Hopelijk heb ik je dankzij dit artikel een klein beetje een blik in deze stad kunnen laten werpen, maar er is nog zoveel meer! Dat Zoetermeer zijn naam als Leisure Stad eer aan doet, daar is geen twijfel over mogelijk. Daarom neem ik je volgende week graag mee langs alle outdoor leisure.

Zie ik je dan?

Comments are closed.