Fietsen in Bangkok

Op de fiets door Bangkok, een regelrechte hit onder Nederlanders die deze tropische stad bezoeken. Het principe is simpel: je meldt in vroeg in de ochtend óf net na de middag in het Grand China Princess Hotel, waar de geelhemden van Co van Kessel je in de lobby al opvangen en terwijl je wacht tot iedereen van je groep present is, geniet je van een heerlijk koel drankje dat voor iedereen klaar staat. En natuurlijk opvallend veel Hollanders die deelnemen aan deze fietstocht in Thailand.

Fietsen in Bangkok

Kinderfietsen of kinderen achterop

Voor de kinderen zijn er kinderfietsen en de kleinsten kunnen op een primitief zitje (verwacht geen BoBike!) bij vader of moeder achterop. Met één geelhemd voor aan de stoet en eentje als hekkensluiter, gaat het van start. En voor je er erg in hebt, rijd je al door de smalste steegjes van Chinatown met iedere 5 seconden een ander tafereeltje, een andere geur en andere geluiden die je zintuigen weten te prikkelen.

Ferry naar Thonburi

Na enkele korte stops (tempel, uitzicht, etc.) nemen we de ferry naar de andere kant van de Chao Phraya rivier en komen in Thonburi aan. Ook hier weer kriskras op centimeters afstand van de woningen en erven van de lokale bewoners. Alleen bij de steile bruggetjes over de kanalen (klongs) hebben de jongste kinderen soms nog wat hulp nodig, maar ze bewegen zich zeer behendig over alle nauwe paadjes, door de abrupte bochten en langs de vreemdste obstakels.

Een stuk varen met een longtailboot zorgt op tijd voor wat afwisseling en opwinding. Dat laatste met name bij het verhogen van het toerental van de buitenboordmotor (model staafmixer), waardoor we als een mes door het water klieven en de spetters ons om de oren vliegen. De snelle tocht eindigt na ca. 20 minuten bij een aan het water gelegen restaurantje, waar een lekkere lunch klaar staat.

Fietstocht door landbouw gebied

De jongens vermaken zich met tafeltennis, samen met onze geelhemdgidsen (A & Frame… tsja what’s in a name). Nu volgt een ontspannen fietstocht door een gebied met veel landbouw: we komen langs bananen-, papaja- en ananasplantages en ruiken aan citroengras, zoete basilicum en limoen. En met de fietsen in de longtailboot gaat het vervolgens weer terug naar het drukke centrum van Bangkok, waar een snelle en spectaculaire vaartocht over de golven van de Chao Phraya zorgt voor een “grand finale”. We hebben alleen nog wel een klein stukje fietsen tegoed en dat gaat dwars door markthallen (groente, kruiden en bloemen), uiteindelijk terug naar het GCP Hotel. De kinderen vonden het nu al de “leukste dag tot nu toe”. We rondden de dag af met een simpel maar delicieus maal bij een eetstalletje in Chinatown waar we voor omgerekend 7,50 euro met z’n vijven eten en drinken (just for the record).

Soms ga je een stukje met de boot en de fietsen gaan gewoon mee.

Comments are closed.