Vervoer in Johannesburg

Wil je niet van het openbaar vervoer afhankelijk zijn? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van taxi’s in Johannesburg. Wil je met meerdere personen binnen Johannesburg reizen, dan kun je het beste een mini-taxi aanhouden.

In deze kleine busjes kunnen zo’n 10 personen worden vervoerd. Wil je naar een specifieke plek in de stad? Maak dan het bijbehorende handgebaar in de richting waar je heen wilt, dan zal er vanzelf een taxi bij je stoppen. Wil je bijvoorbeeld naar het centrum van Johannesburg? Steek dan je wijsvinger omhoog, dan stopt er al snel een taxi die je ‘down town’ brengt. Een ritje kost tussen de 5 en 9 RND (dit is omgerekend nog geen €1).

’s Avonds is het, zeker als je naar een andere wijk wilt om wat te gaan eten, een must om een taxi te nemen. Het is in het centrum van Johannesburg niet veilig genoeg om ’s avonds alleen over straat te gaan. De taxi’s zijn echter niet duur. Spreek van te voren een prijs af, in plaats van te rijden op de meter. Voor een ritje van 15 minuten ben je tussen de 60 en 90 RND kwijt (omgerekend is dit tussen 4-9 Euro)

 

 

Soweto is erg toegankelijk en als je de townships goed wilt leren kennen, is het een aanrader om een fietstocht door de wijk te maken. Zo zie je alle street art goed en kom je echt in contact met de lokale bevolking. Je kunt op diverse plekken fietsen huren of gebruik maken van een georganiseerde tour.