Eten & Drinken in Johannesburg

Foodies kunnen hun hart ophalen in Johannesburg, vooral de wat duurdere restaurants serveren gerechten om te watertanden. Sta er niet vreemd van te kijken dat je vlees van bijvoorbeeld krokodillen, struisvogels en springbokken op de kaart aantreft.

Newtown is een nieuwe bestemming als het aankomt op trendy restaurants en cafés en daardoor zeker het ontdekken waard. Probeer bijvoorbeeld de mosselen bij Gramadoela’s of geniet van gegrilde kip en jazz bij Niki’s Oasis.

 

 

Beschik je over een auto? Ga dan richting Braamfontein. Daleas is de plek voor een kop koffie of fijne lunch. Vegetariërs en zoetekauwen kunnen hun hart ophalen bij de Indiase lekkernijen van Shayona. Je kunt in het restaurant plaatsnemen en genieten van curry’s en papadums. Ook kun je een selectie aan heerlijke zoetigheden mee naar huis nemen. Het restaurant wordt gerund door vrijwilligers en geven minderheden een kans om werkervaring op te doen en op de sociale ladder te klimmen.

Houd je van jazz? Dan is Sophiatown Bar & Lounge de plek om in het weekend naartoe te gaan. Je geniet er van lekkere cocktails en live muziek.