Sport & Vrije tijd in Tunesië

sport-icoon-verkeersbureaus Met meer dan 1300 kilometer aan kustlijn biedt Tunesie sport & vrije tijd mogelijkheden voor iedereen. Van uitgestrekte verlaten stranden tot volledig verzorgde sportprogramma’s en van paardrijden tot schitterende golfbanen. Het is mogelijk in Tunesië.

Golf in Tunesie

Dankzij de milde temperaturen, en exceptionele zonnestralen, vormt Tunesië een ideale bestemming om golf te spelen op alle mogelijke niveaus. Het land heeft op dit moment 10 golfbanen, ontworpen door de meest beroemde architecten ter wereld, om zowel sport als plezier te combineren met het gevoel van ontspanning. Bekijk een selectie van de banen, in de woestijn, aan zee en tussen monumentale gebouwen.

Citrus  Golf Club, Tunesië

Citrus Golf Club, Tunesië

Golfbaan aan zee

Golfbaan aan zee

Golf club Oasis Tunesië

Golf club Oasis Tunesië

Port el Kantaoui golf

Port el Kantaoui golf

Tabarka golf Club

Tabarka golf Club

The Residence golfclub

The Residence golfclub

Tozeur golfbaan

Tozeur golfbaan

Watersport in Tunesië

Met een kustlijn als een ansichtkaart, heeft Tunesië sinds mensenheugenis een concept van watersport dat geen gelijke kent. Met een breed scala aan activiteiten boordevol plezier en ontdekking, maken Tunesische de watersportcentra er een erezaak van om unieke ervaringen vol adrenaline te bieden aan alle reizigers. Verpozen in de diepte van turquoise gekleurd water in Tunesië Tunesië.

De haven van Sousse

De haven van Sousse

Haven van Sousse

Haven van Sousse

Watersport in Tunesië

Watersport in Tunesië

Boten bij Kerkenna

Boten bij Kerkenna

De 4 seizoenen

De herfst is het beste seizoen om de Sahara te verkennen. Een prachtige wereld van zandduinen, steile bergen en weelderige oases. Verken de woestijn op de rug van een kameel, tijdens een wandeling door de duinen of rijd op een quad, motor of 4×4 om de natuur echt te ervaren. Of maak kennis met de woestijn vanuit de lucht in een ‘ultralight’ voor een echt adembenemende ervaring.

Mijlen lange zandstranden, de helderblauwe zee, elke watersport die je je maar kan bedenken, hotels en clubs speciaal toegewijd aan de vakantieganger, toeristische resorts die overdag net zo bruisend zijn als ‘s nachts, een fantastische mix van restaurants voor elk budget, bruisende medina’s, geweldige winkelmogelijkheden en warme, gastvrije mensen. Dit zijn slechts een paar van de redenen waarom Tunesië een van de bekendste zomerbestemmingen in de Middellandse Zee is geworden. Minder bekend is het feit dat vakantie in Tunesië ook kan gaan over het verlaten van de gebaande paden.

Wellness & Thalasso in Tunesië

Een erfenis uit de antieke tijd die teruggaat tot de Romeinse baden van Carthago, zijn de bijna 60 thalasso-therapeutische baden verspreid langs de kust van Tunesië. De knowhow, de hoge kwaliteit van de dienstverlening, de luxe en het comfort van deze centra illustreren de zintuigelijke therapeutische werking dat een hoogtepunt vormt binnen een lange traditie.

 

 

Schoonheidsbehandelingen van bekende merken, revalitiserende massages om je lichaam en geest in harmonie te houden, de genezende voordelen van planten, hypermoderne esthetische geneeskunde, ontspanningstechnieken en spieropbouw. Deze spa’s en thalasso-centra introduceren voortdurend nieuwe diensten, zoals vijgenolie uit Barbarije, Singapore-massage, aqua-fietsen en Watsu-ontspanning in een zwembad met zeewater.

Tunesië heeft zijn kennis op schoonheidsgebied sinds 1994 aangescherpt en is nu een toonaangevende bestemming als het gaat om thalassotherapie. Respect voor protocollen, kwaliteit van het water, medisch toezicht: alles gebeurt in overeenstemming met de beste professionele praktijken. Met een paar kleine extra’s: zonneschijn, een glimlach en de natuurlijke vriendelijkheid van de Tunesiërs.