Natuur in Tunesië

natuur-icoon-verkeersbureaus Voor natuurliefhebbers draait de winter in Tunesië om lange wandelingen en fascinerende ontmoetingen met vogels die hier naartoe getrokken zijn vanuit het noorden. Tunesië is een van de grootste migratie gebieden. Het verbaast daarom ook niet dat het eiland Djerba en de Kerkennah archipel bekend staan om de grootste bijeenkomst van waadvogels in het Mediterrane gebied. De woestijn is meer dan 40.000 km2 groot en onderdeel van de Great Eastern Sand Sea.

Dromedarissen in de woestijn in Tunesie

Dromedarissen in de woestijn

Vogelspotten

Vogelspotters komen aan hun trekken in de golf van Gabès, een van de grootste overwinter gebieden rondom de Middellandse Zee voor watervogels.

De woestijn

Halverwege Tunesië begint de woestijn. Grote gele zandoppervlaktes worden afgewisseld door oases. Ksar Ghilane markeert de grens tussen de stenen en zand woestijn. In deze palm oase vind je thermale bronnen, palmbomen vol dadels en kun je op een dromedaris rijden of met een quad en gids de woestijn verkennen.

De woestijn is nog steeds het leefgebied van de berbers. Als echte nomaden trekken ze van oase naar oase om hun vee te voeden. Hun schapen, geiten en dromedarissen vormen een belangrijke bron van eten. In de oase groeien dadels en fruit door de aanwezigheid van water.

Star Wars

Leuk om te weten, stukken van Star Wars zijn opgenomen in het gebied bij Tozeur. Mos Espa en de naam van de woestijnplaneet Tatooine zijn afgeleid van Tataouine.