Vier je beste zomer hier in Sachsen-Anhalt

Saksen-Anhalt is niet langer een blanco plek voor buitenlandse gasten. Integendeel, de schilderachtige landschappen van Harz tot Heide en de fascinerende plekken vol schoonheid, cultuur en geschiedenis worden steeds populairder. We nemen je deze week mee naar Sachsen-Anhalt!

 

Na uitgebreid marktonderzoek zijn er exclusief voor gasten uit het buitenland reispakketten ontwikkeld, die nog specifieker inspelen op de wensen van bezoekers. De nieuwe producten zijn inspirerende programma’s die de bijzondere kwaliteit van de plekken combineren met een bijzondere beleving voor nieuwsgierige mensen van over de hele wereld. De dagen in Saksen-Anhalt moeten tenslotte onvergetelijk zijn.

 

Het Zwedenpakket – cultuur en keuken in Halle (Saale)

Drie bijzondere dagen in de stad Händel, sfeervol gevuld met goed begeleide wandelingen door het verrassende historische centrum, uiteraard met bezoek aan de “Nebra Sky Disk” en zorgvuldig samengestelde tentoonstellingen in het Moritzburg Art Museum.

De meester van de barokmuziek Händel is in zijn geboorteplaats aanwezig met zijn eigen museum, een monument midden op de markt en een grote concertzaal. Wanneer je de opera bezoekt, wordt duidelijk dat muziek vandaag de dag nog steeds een levenselixer is voor de stad. Niet alleen voor liefhebbers van klassieke muziek, maar met een verscheidenheid aan geluiden en ritmes op veel romantische plekken in de stad.

Het bezoek wordt aangevuld met een tocht stroomopwaarts. Hier trekt de kathedraal van Naumburg de aandacht en de smakelijke wijn uit Saale en Unstrut doet verlangen naar meer.

Wijn uit de regio rondom Freyburg

 

Het USA-pakket – de werelderfgoedregio

Amerikaanse gasten maken van hun reis naar Duitsland vaak een reis door de tijd. Sommigen gewoon uit interesse, sommigen treden in de voetsporen van hun eigen familie en sommigen in de bronnen van hun eigen religie, die velen in Lutherstadt Wittenberg vinden. Gasten uit de VS moeten zich maximaal drie dagen de tijd gunnen om alle schatten in het Lutherhuis, de kasteelkerk, de Cranach Yards en het moderne Asisi Panorama te ontdekken. De kerkdienst in het Engels geldt als hoogtepunt.

Meer dan alleen een geheime tip zijn dagtochten naar de regio, waar veel UNESCO-werelderfgoedlocaties te vinden zijn. In westelijke richting leidt de tocht rechtstreeks naar het tuinenrijk Dessau-Wörlitz met in totaal zeven historische parken.

Het hoogtepunt is het Wörlitz Park met zijn neoklassieke kasteel, waarvan u vanuit de gondel kunt genieten. Ook het Bauhaus Dessau is een legendarische reisbestemming: het door Walter Gropius ontworpen gebouw is iconisch en kan vandaag de dag nog steeds in zijn oorspronkelijke vorm worden bezocht. Op slechts een paar minuten lopen zijn de herenhuizen in schitterend wit gepresenteerd. Het moderne hoogtepunt van deze werelderfgoedtour is het Bauhaus-museum met de op één na grootste collectie ter wereld van diverse originelen.

Bauhaus in Dessau ontworpen door Walter Gropius

Bauhaus in Dessau ontworpen door Walter Gropius

 

Harzgebergte Speciaal voor gasten uit Nederland en Denemarken

De focus ligt hier op gezinnen, vooral gezinnen met kinderen: zodra je aankomt in Wernigerode, de kleurrijke stad in de Harz, nodigt het uit tot een wandeling. De vrijwel autovrije binnenstad met zijn vakwerkhuizen is een lust voor het oog en een plek om te genieten.

Cafés, representatieve terrassen en culinaire hoogstandjes met regionale specialiteiten maken het lastig kiezen. Het miniatuurpark “Kleine Harz” doet uitkijken naar de komende dagen.

Een hoogtepunt in letterlijke zin is de beklimming naar kasteel Wernigerode. Regelmatig zijn mensen enthousiast over het sprookjeskasteel met het mooiste uitzicht op het Harzgebergte.

Van daaruit gaan ze verder naar het natuurlijke wildpark in de idyllische Christianenvallei. Als je nog steeds de energie en het humeur hebt, kun je kiezen voor een racehart of spierplezier, Harz Zipline, muurlopen of varen op een boot. Geen Harz-special zonder de Brocken-top te hebben gezien. Vroeger een fort aan het IJzeren Gordijn tussen Oost en West, tegenwoordig de laatste halte van de beroemde Brockenspoorlijn.

 

Maagdenburg en het noorden voor gasten uit Polen en Tsjechië

De deelstaathoofdstad van Saksen-Anhalt, Maagdenburg. is het ideale startpunt voor een prachtige ontdekkingstocht. Per dubbeldekker, te voet of op de fiets kunt u de stad van Kaiser Otto leren kennen.

Dom van Magdeburg

De indrukwekkende kathedraal van Magdeburg, samen met de Groene Citadel van Friedensreich Hundertwasser, omlijst het historisch waardevolle Domplein als locatie van de Vreedzame Revolutie in 1989.

 

 

Voorbij het historische stadhuis met de Gouden Ruiter gaat het pad over de rivier naar het Elbepark met de Millenniumtoren, thematuinen, speel- en sportterreinen. De aangrenzende Herrenkrug is een liefdevol onderhouden parklandschap met lekker eten. Een boottocht over de Elbe brengt je naar het kruispunt van de waterwegen, waar het Mittellandkanaal de Elbe oversteekt met een gigantische brug. Absoluut een aanrader.

Vrachtship op de Elbe

 

In dit programma is er bijvoorbeeld tijd voor een dagtocht over de Elbe naar Tangermünde. Dit juweeltje zou gemakkelijk door kunnen gaan voor een filmset: kerktorens die tot de hemel reiken, een indrukwekkende stadsmuur met een kasteelcomplex en charmante winkeltjes in het historische centrum. Er is bijna niemand die niet terug wil komen. Een echte insidertip vind je in Loburg: het oude landhuis is omgetoverd tot een avonturenpark waar alles om aardbeien draait. Geweldig voor gezinnen!

Stadspoort in Tangermünde

 

Meer informatie over Sachsen-Anhalt vind je op de speciale website: hello-saxony-anhalt.com

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.