Ga jij voor het EK voetbal, de Duitse steden of voor beide?

Duitsland is een waar paradijs voor elke voetballiefhebber. Met de rijke voetbalgeschiedenis, geweldige stadions zoals de Allianz Arena in München en gepassioneerde fans is het land een must-visit-bestemming voor elke voetbalfan. Zeker nu het EK2024 eraan komt. Maar naast het EK bieden de Duitse steden en regio’s nog veel meer vertier en spanning in #DuitslandDichtbij. We verloten ook een hotelovernachting, dus lees snel verder en breng je hele familie mee naar Duitsland en geniet tijdens het komende EK!

Allianz Arena München

 

Geen live wedstrijd? Geniet dan van deze steden

Als er geen voor ons belangrijke wedstrijd wordt gespeeld, geniet je ook van Dortmund, Gelsenkirchen, Düsseldorf of Keulen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Deutsche Fußballmuseum in Dortmund of genieten van een Aziatische lunch in Little Tokyo in Düsseldorf. Ontdek de passie, de traditie en het vakmanschap van het Duitse voetbal in legendarische voetbalsteden.

Voetbalfans Stuttgart

 

Het EK 2024 wordt in 10 steden gespeeld, in totaal zijn er 51 wedstrijden door heel Duitsland. De opening is op 14 juni in München en de finale vindt plaats op 14 juli 2024 in Berlijn.

Red Bull Arena Leipzig

 

Het Nederlandse elftal verblijft in Wolfsburg en zal zich steeds met de trein verplaatsen naar hun speelstad. Zo dragen ze een steentje bij aan een betere wereld. Wat zijn de steden van het UEFA EK2024 ? Dit zijn de 10 speelsteden:

 • Berlijn
 • München
 • Düsseldorf
 • Stuttgart
 • Keulen
 • Hamburg
 • Leipzig
 • Dortmund
 • Gelsenkirchen
 • Frankfurt

Van de iconische stadions van Bayern München en Borussia Dortmund tot de historische voetbalhotspots van Hamburg en Berlijn, er is geen tekort aan voetbalervaringen in Duitsland. Verken de voetbalgeschiedenis van het land, ontmoet mede-fans en geniet van de spanning van live wedstrijden in enkele van Europa’s meest opwindende stadions. Een aantal tips voor activiteiten in de buurt van de speelsteden:

 

In Gelsenkirchen & Dortmund vind je traditie en emotie

In het Ruhrgebied draait alles om voetbal, al generaties lang. Van Bundesligaclubs tot emotionele derby’s, deze regio ademt voetbal. In 1896 was Duisburg Spieleverein het eerste Duitse team dat in Engeland speelde, waardoor de sport hier echt bloeide. Vooral Schalke 04 is een bron van inspiratie, met legendes als Erich Kuzorra, die 6 keer Duits kampioen werd in de jaren dertig. In het Schalke Museum ontdek je alles over deze triomfen. Het stadion, de VELTINS-Arena, is een icoon met een uitklapbaar dak en enorme videocube. In de straten, pubs en vooral in het stadion gonst het van de rivaliteit met Borussia Dortmund. Hun Signal Iduna Park is het grootste stadion van Duitsland. Een meer ontspannen sfeer vind je in het Duitse Voetbalmuseum, met trofeeën en iconische tenues.

Na het EK 2024 zijn Dortmund en Gelsenkirchen zeker gevestigde gaststeden. Leuk om met je familie te bezoeken in Dortmund zijn de oude steenkolenmijnen. Speelplezier gegarandeerd.

Mijnen Dortmund

 

 

München is de top van de stadioncompetitie en de start van EURO 2024

In München schittert de imposante Allianz Arena als een reusachtige verlichte autoband langs de snelweg. Met 2.784 transparante panelen bedekt ze het stadion in een kleurenspel dat je doet duizelen, vooral wanneer FC Bayern München speelt. De heldergroene grasmat en de steile tribunes zorgen voor kippenvelmomenten bij thuismatchen. Geen wonder dat de 75.000 zitplaatsen bijna altijd uitverkocht zijn – FC Bayern heeft immers de meeste fans ter wereld!

 

PS: vanavond, 30-04-2024 speelt Bayern München in deze arena de Champions league halve finale tegen Real Madrid (om 21:00 uur)

 

Markt München

Vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan de FC Bayern Erlebniswelt, het grootste clubmuseum van Duitsland, waar je een wandeling door de voetbalgeschiedenis kunt maken. En voor de echte fan: het architecturaal opmerkelijke Olympisch Stadion, waar Beckenbauer en zijn team in 1974 het wereldkampioenschap wonnen, mag je niet missen! Na het voetbal breng je een bezoek aan de lokale markt op de plek waar het Oktoberfest plaatsvindt om verse groente of kazen te kopen.

 

 

4x wordt er gespeeld in Leipzig

In Leipzig worden 4 wedstrijden gespeeld, onder andere door Nederland. Een uitgelezen kans om Leipzig en Chemnitz samen te ontdekken. 2 steden in de voormalige DDR die toeristen veel te bieden hebben. Denk aan Jugendstil, Art Nouveau, Bauhaus en een modern archeologisch museum in Chemnitz. Of wat dacht je van baantjes trekken in het mooiste zwembad van Europa? Op onze Chemnitz pagina lees je er alles over.

Leipzig

 

Win een verblijf in een 4*-hotel

In samenwerking met het Duits Verkeersbureau mogen we een hotelovernachting van 2 nachten verloten in Best Western Plus Hotel Stadtquartier Haan. Dit 4-sterren hotel ligt tussen de oevers van de Rijn en het Bergische Land. Met 88 kamers een intiem hotel met grote terrassen en balkons. De perfecte uitvalsbasis om de regio te verkennen tijdens het EK. (Speel)steden in de buurt zijn:

 • Düsseldorf (18 km)
 • Solingen, de messen stad van Duitsland (10 km)
 • Wuppertal, bekend van de zweeftrein/Schwebebahn (13 km)
 • Dortmund (half uurtje rijden)
 • Keulen (40 km)
 • Gelsenkirchen (uurtje rijden)

Schwebebahn Wuppertal

 

Het Best Western serveert niet alleen een uitgebreid ontbijtbuffet, na een heerlijke dag genieten bestel je een drankje in de Farfarello bar. Het hotel ligt midden in het centrum van Haan. Hoe doe je mee? Simpel. Klik hier en ga akkoord met de deelnamevoorwaarden. Je hoort snel of je gewonnen hebt zodat je jouw reis naar Duitsland kunt regelen. Let op: de gewonnen hotelovernachting is gebonden aan beschikbaarheid. Dit bepaalt het hotel. De prijs omvat een tweepersoonskamer voor 2 nachten incl. ontbijt en is geldig tot 31-12-2024.

 

In Hamburg zelf ‘geht es los’ op 19 juni

In de havenstad Hamburg barst het lokale EK geweld los op 19 juni 2024 als daar de 1e wedstrijd wordt gespeeld. Hier werd ook de loting gehouden, in de schitterende Elbphilharmonie, voor de groepsfase van dit toernooi. Een gebouw dat je zeker moet bezoeken tijdens je citytrip naar Hamburg. Een bijzondere concertzaal ontwikkeld door de architecten Herzog & de Meuron, aan de Kaispeicher waar de oudste pakhuizen van HafenCity gevestigd zijn. Een gebied waar je kunt wandelen, fietsen en lekker kunt eten.

Het Westin hotel bovenop het Elbphilharmonie gebouw in Hamburg

Elbphilharmonie gebouw Hamburg

 

Wil je op de hoogte blijven van het EK 2024?

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws over het EK in Duitsland? Het Duits Verkeersbureau (GNTB) stuurt je graag meer informatie bij updates over de Duitse steden. Ga naar de site www.germany.travel/en/newsletter.html?cc=nl&from=direct en vul je e-mailadres in. Zodra er nieuws is over 1 van de steden of Duitse regio’s krijg jij mooie informatie in je mailbox. Gratis en voor niets. Wil je de updates niet meer ontvangen? Onder aan elke e-mail van GNTB staat een link waarmee je je direct uitschrijft, zonder verplichtingen.

Paradiesstrand Düsseldorf

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.