Is reizen nog steeds gedekt in jouw zorgverzekering van 2023?

Het jaarlijkse controle feest van de zorgverzekeringen is weer begonnen. Helaas hebben bijna alle zorgverzekeringen hun prijzen dit jaar fors aan moeten passen. Voor veel verzekerden is dit hét moment om rond te kijken naar een andere verzekering voor de verplichte zorg in Nederland. Daarbij is het belangrijk om te controleren of reizen nog steeds gedekt zijn in jouw zorgverzekering in 2023!

 

Reisdekking is niet altijd standaard in je zorgverzekering

Waar het vroeger heel normaal was dat (spoedeisende) hulp meeverzekerd was in jouw basisverzekering is dat anno 2022 niet meer zo. Steeds meer verzekeraars halen de dekking voor medische kosten in het buitenland uit de basiszorgverzekering. Dat betekent dat als er iets gebeurt op reis dat je dan niet terug kunt vallen op jouw verzekering. Ook hiervoor zijn oplossingen zoals:

Aan jou de taak om het aanbod van je nieuwe zorgverzekering goed te vergelijken met jouw reisplannen voor 2023. Op onze site vind je hieronder een handige tool om alle zorgverzekeringen te vergelijken en direct af te sluiten bij bij voorbeeld:

 

Vergelijk de zorgverzekeringen en hun reisdekking

 

 

Reizen buiten Europa

Voor spoedeisende hulp buiten Europa ben je bijna altijd toegewezen op een doorlopende reisverzekering of een specialistische aanvullende verzekering bovenop je 2023 zorgverzekering. In de basisverzekering zit meestal standaard geen vergoeding voor medische kosten in het buitenland, als je buiten Europa op vakantie bent. Zorg dus dat je vooraf goed vergelijkt. Ook vereisten de meeste verzekeringen als er geen gecontracteerde zorgverlener in het buitenland is om toestemming voordat de arts of het ziekenhuis iets mag doen bij je. Daar hebben we hier ook al meer over geschreven.

Moderne operatiezalen bij IMED ziekenhuizen aan de Costa Blanca

Dekt jouw zorgverzekering bezoek aan dit ziekenhuis?

 

Blijf gezond op reis

Tot slot, zorg dat je gezond blijft op reis. Eet gezond, beweeg, rust uit en zorg dat je voldoende vitamines en mineralen tot je neemt. Een goed idee is om wat extra Altrient C in te slaan. Deze liposomale vitamine C wordt razendsnel door je lichaam opgenomen en geeft je lichaam een vitamine boost. Bestel hier hier een doosje met 10% korting met de kortingscode VERKEERSBUREAUS. Ook in het vliegtuig is wat extra Altrient C voor je vertrekt een slimme keuze!
Altrient C vitamine C

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.