Bezoek dit jaar nog snel jouw favoriete attractie

Begin november gaan de meeste attractieparken en dierentuinen weer dicht voor de winterperiode. De dierenverblijven krijgen groot onderhoud, horeca wordt vernieuwd, de achtbanen worden volledig nagekeken en speeltuinen krijgen een likje verf. Daarmee is alles weer klaar voor het voorjaar. Maar voordat het zover is kun jij nog een laatste keer genieten van al dat moois deze herfstvakantie. Drie keer tips voor een geweldig dagje uit in Nederland of België om te genieten van avontuur en wilde dieren.

Apen

 

Zin in een weekendje België?

Zin in een lekker lang weekendje België? Zoek dan eens naar vakantie, reizen, last minute etc in Google voor een mooie complete reis naar onze Zuiderburen. En als je dan in België bent kun je wellicht daar een Halloween feestje meepakken in Plopsaland of in een ander attractiepark in Vlaanderen. De herfstvakantie biedt legio mogelijkheden.

 

Wil je rondstruinen met een Doggerland-expert?

Na het succes van de 1e Strandstruindag in augustus, is er op zaterdag 23 oktober een tweede Strandstruindag voor jong en oud, op het strand van De Zandmotor (in Kijkduin/Den Haag). Het Rijksmuseum van Oudheden organiseert deze dag in het kader van de tentoonstelling “Doggerland. Verdwenen wereld in de Noordzee”. Ze leggen uit hoe en waar je moet zoeken, beantwoorden vragen en vertellen je over bijzondere strandvondsten. Deelname is gratis maar je moet je wel vooraf inschrijven en dat kan via deze site. De Doggerland-experts lopen tussen 10 en 15 uur over De Zandmotor in herkenbare gele hesjes.

 

Bezoek Apenheul met €2,50 korting

Apen maken kinderen wild en apen maken volwassen rustig. Loop tussen de apen door in het nieuwe dwergapengebied in de Apenheul in Apeldoorn. Daar lopen de witgezichtsaki’s, goudkopleeuwapen, rode titi’s en zilver-oeistiti’s vrij in het rond.

Berg wel voedsel op want de apen zijn razendsnel met hun handen en je wilt niet dat ze jouw spullen of dat van je kinderen/baby afpakken. Voor kinderen een geweldige ervaring om zo dichtbij deze beesten te komen. Voor volwassenen een heerlijk gevoel zo vrij. Neem je camera mee en schiet de mooiste plaatjes deze herfstvakantie. En de weersvoorspellingen zijn ook nog eens goed voor dit weekend om een heerlijke dag tussen de apen te beleven. Boek je kaartjes nu met €2,50 korting.

Wist je trouwens dat Apenheul de grootste insectenmuur ter wereld heeft? Hij is meer dan 100 meter lang en dit insectenhotel is een huis voor ontelbare insecten.

 

Beleef 13 angstaanjagende Halloween Nights

Attractiepark Toverland staat weer in het teken van Halloween, met Halloween Days in de gehele herfstvakantie en Halloween Nights op 13 avonden. Tijdens de Halloween Nights nemen 150 scare actors hun intrek in 5 scare zones en 5 Haunted Experiences, waaronder het nieuwe labyrint ’20 Years of Fear’. De Halloween Nights worden op spectaculaire wijze afgesloten met een magische vuurwerkshow. Durf jij dit avontuur aan? Lees alles over de avonden of bestel direct je toegangskaartjes.

 

 

 

Let op, voor de horeca in een attractiepark of dierentuin heb je vanaf 13 jaar een QR code nodig. Die toon je in de CoronaCheck app of op een geprinte versie. Heeft u nog geen coronatoegangsbewijs? Vraag deze hier aan. Meer informatie bij de Rijksoverheid.

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.