De mooiste momenten beleef je in Nederland op de fiets en op het water

De mooiste momenten beleef je in Nederland op de fiets en op het water. Deze combinatie heeft ons in de Lage Landen altijd aangetrokken. Rijd naar het westen voor een unieke ervaring in Amsterdam die je alleen nu ervaart. Of laad je e-bike op de auto en scheep in voor een avontuurlijke en comfortabele reis met je gezin of partner dwars door Nederland. Welke vakantie boek jij deze zomer?

 

Ervaar Amsterdam zonder de drukte van de toeristen

Nu Amsterdam er rustig bij ligt en de internationale toeristen nog wegblijven, biedt de stad een unieke mogelijkheid haar te bezoeken. Het gebied rondom het station is een gebied dat de meeste mensen normaal overslaan op weg naar de Bijenkorf en de 9 Straatjes. Maar juist nu is de binnenstad het bezoeken waard. Verlaten steegjes bieden fotogenieke momenten waarvan zelfs de slechtste camera nog een schitterend plaatje van schiet. Met de fiets stop je overal om meer details te bekijken van bijvoorbeeld een grachtenpand en rijd je zo weer verder zonder dat je bang hoeft te zijn onder de voeten te worden gelopen door een horde drukke toeristen. Met de uitnodigende vakantie arrangementen slaap je 3 of 7 nachten in het luxe DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station naast het treinstation van Amsterdam. Zo heb je meer dan genoeg tijd om Amsterdam op eigen tempo te beleven. Ontbijt en diner zijn inbegrepen in de prijs.

Het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station hotel aan het water naast het Centraal Station van Amsterdam

Het DoubleTree by Hilton hotel aan het water naast het Centraal Station van Amsterdam

Met de fiets van het hotel verken je op je gemak het binnenstad gebied. Je fietst via een lange fietsbrug over het IJ vanaf het hotel naar het NEMO Science Museum.

Na een fotostop bij de oude schepen, steek je de Prins Hendrikkade over en fiets je op de Kalkmarkt langs de Montelbaanstoren. Deze toren is in het jaar 1516 gebouwd door de Hertog van Alva als uitkijktoren op de Zuiderzee. De bijnaam van deze toren is “Malle Jaap” omdat de klokken van de toren ooit op onregelmatige tijden begonnen te spelen.

Montelbaanstoren

Montelbaanstoren

Op het indrukwekkend grote terrein van Gassan Diamonds en de Nieuwe Uilenburgerstraat zat vroeger zelfs een synagoge. Dit was de grootste diamantslijperij van Europa. Je fietst vanaf hier naar de volgende fotostop: Café De Sluyswacht.

Café de Sluyswacht in Amsterdam

Café de Sluyswacht

Steek het water over en sla direct linksaf het Zuiderkerkhof op. Op dit verlaten plein zie je een kunstwerk in de vorm van een waterval. Het heeft de vorm van een origineel Amsterdammertje. Op de hoek van de straat Rusland fiets je tegen een imposant gebouw aan. Al sinds de 17e eeuw huist er een hotel in dit statige pand. Je bent nu officieel in het gebied dat ook wel “De Wallen” heet.

We steken de Oudezijds Achterburgwal over en verkennen de verlaten steegjes van het openbare terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Kunst op de Wallen in Amsterdam

Kunst op de Wallen

Over het Rokin, waar kaartjes voor grachtenrondvaarten in een Art Deco gebouw worden verkocht, fiets je langs het het Allard Pierson museum op weg naar boekwinkel MENDO. Mendo is sinds kort gevestigd in het onlangs gerestaureerde Hotel De L’Europe Amsterdam. Zet je fiets in één van de aangegeven vakken op slot en geniet van de geweldige koffietafelboeken die MENDO verkoopt.

MENDO

Neem plaats in één van de zachte banken, vergeet de tijd en laat je inspireren door bijvoorbeeld het boek Abandoned Places. Het personeel geeft je graag tips om een mooi boek mee naar huis te nemen of om ‘s avonds op het terras van de SkyLounge Amsterdam te lezen.

SkyLounge

SkyLounge Amsterdam

Via de Nieuwe Doelenstraat fietsen je naar de Staalstraat voor een echte Italiaanse espresso of cappuccino met een ovenverse croissant van Adesso espresso. Aan de overkant vind je designwinkel Droog Amsterdam. Tijd om terug te fietsen via de Blauwbrug, de Stopera (het gemeentehuis van Amsterdam) en de markt op het Waterlooplein naar het hotel. Even rusten op de kamer voordat de avond zich aandient.

Droog Amsterdam verkoopt mondkapjes van kunstenaars

Droog Amsterdam verkoopt mondkapjes van kunstenaars

 

Fietsen & Varen, een fijne combinatie

Fietsen en varen is comfort en avontuur in 1 vakantie voor het hele gezin of lekker met zijn tweeën. Maak een (uitgestippelde) fietstocht in een nieuwe omgeving naar eigen keuze onder begeleiding van een gids. Aan het einde van de fietstocht kun je heerlijk ontspannen in je eigen hut terwijl de chef-kok aan boord het eten bereidt. Je geniet van een geweldige maaltijd, zoveel mogelijk bereid met lokale streekproducten en een heerlijk glas bijpassende wijn. Dat wordt gegarandeerd een heerlijke vakantieweek in Nederland.

De bemanning staat altijd voor je klaar. Je hebt een privé badkamer in je eigen hut. Dat is wel zo fijn in coronatijd. Boat Bike Tours heeft speciale protocollen ontwikkeld om de veiligheid van iedereen aan boord te waarborgen. Je neemt je eigen e-bike mee of je boekt een fiets die goed uitgerust is, bij het arrangement.

De arrangementen zijn zeer compleet en afgestemd op wat wij Nederlandse en Belgische reizigers belangrijk vinden zoals:

  • Comfort
  • Dagelijkse reiniging van je hut
  • Een waterdichte fietstas
  • Gratis WiFi
  • SGR garantieregeling
  • Lunches en diners inbegrepen in de prijs

Er zijn reizen naar verschillende bestemmingen waarbij je altijd kunt kiezen om ook weer terug te varen naar de haven waar je je reis bent begonnen. Wil je deze maand nog weg? Boat Bike Tours heeft een aantal interessante last minutes op de site staan zoals Het Beste van Holland of een route Amsterdam – Maastricht. En wat denk je van de Hanzeroute? Een reis die garant staat voor 8 dagen vakantieplezier over de Rijn en de IJssel langs de mooiste steden van Nederland. Snelle beslissers varen en fietsen volgende zaterdag week al!

Er zijn zelfs suites beschikbaar aan boord

 

Een rondje IJburg

Het kunstmatige eiland IJburg werd begin van deze eeuw in het IJmeer opgespoten. Het is een waterrijk woongebied met bijzondere architectuur zoals waterwoningen en zelfbouwkavels. Architectonisch statement is de Enneüs Heermabrug die vanaf de A10 de toegang tot IJburg vormt. Kameel of beha heet de witte brug ook wel.

 

 

Een frisse neus haal je in corona-tijd op het IJburgse strand of in het Diemerpark. Dit zijn Harmke’s favoriete adressen op IJburg in Amsterdam.

Bloemen van Jane

Bloemen van Jane

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.