Hier beleef je deze zomer weer een heerlijke vakantie!

De prachtige kunst- en cultuurstad Dresden ligt midden in een afwisselende omgeving, waar je kunt genieten van een ontspannende zomervakantie. Talloze meren zorgen voor verkoeling tijdens hitte en musea van wereldklasse bieden inspiratie als het regent. Dit zijn de mooiste manieren voor een heerlijke zomervakantie in Dresden Elbland.

Frauenkirche Dresden

Frauenkirche

 

Al wandelend Dresden ontdekken

Dresden zit vol ontdekkingen. Zowel de barokke oude gedeelte (Altstadt) als het nieuwe gedeelte (Neustadt) van Dresden zijn rijk aan architectonische schatten. De rivier de Elbe verdeelt deze 2 gebieden en biedt een weidse blik en schitterende uitzichten. Liefhebbers van architectuur kunnen in de wijken geweldige 19e-eeuwse villa architectuur ontdekken. Ook de historische stadscentra van Meißen en Pirna met hun heropende restaurants en cafés zijn een bezoek waard. Talrijke wandelpaden nodigen je uit om dit landschap te verkennen. De Die Dresdner Verkehrsbetriebe, zeg maar het gemeente transportbedrijf, heeft 17 ontdekkingsreizen samengesteld. Variërend in lengte van 4 tot 16 kilometer. Deze leiden naar kastelen, villa's, molens en archeologische vindplaatsen, door bossen en door wijngaarden. Het Saksische wijnwandelpad combineert in verschillende fasen, cultuur, natuur en genot.

Wandelen door de wijngaarden rondom Dresden

Wandelen door de wijngaarden rondom Dresden

 

 

Verken Dresden en omgeving met je e-bike

Een deel van de beroemde Elberadweg loopt parallel aan de Saksische wijnroute. Deze kan vanuit Dresden eenvoudig met een excursie worden ontdekt. Een groot gedeelte loopt aan beide oevers van de rivier. Fiets een dag in de rotsachtige bergen van Saksisch Zwitserland (Sächsische Schweiz) tot aan de Tsjechische grens en de volgende dag naar Meißen of Riesa. Als een richting genoeg is, neem dan je de fiets mee in de trein en laat je terugbrengen naar Dresden. En als je meer sportief bent aangelegd, ontdek dan een van de cirkelvormige routes van de Elbe naar het heuvelachtige achterland.

De Elbradweg met de Dom van Meißen op de achtergrond

De Elbradweg met de Dom van Meißen op de achtergrond

 

Maak een kastelentocht met de auto

Een ideale tocht vanuit Dresden leidt naar Moritzburg met het prachtig gelegen kasteel te midden van meren. Niet ver van het naburige Fazantenkasteel bevindt zich Duitslands oudste vuurtoren in het binnenland. De route brengt je verder naar het middeleeuwse Meißen met zijn gotische kathedraal en de Albrechtsburg. Een bezoek aan de wereldberoemde porseleinfabriek Meissen is een must-see en een zeer bijzondere ervaring. Op de terugweg is er een stop in Radebeul. Het mediterraan ogende Schloss Wackerbarth is de eerste avontuurlijke wijnmakerij van Saksen. Of maak een stop bij een van de kleine particuliere wijnmakers. Deze tour kan worden uitgebreid vanuit Moritzburg met Grossenhain en de barokke kastelen Zabeltitz en Seußlitz.

Schloss Moritzburg

Schloss Moritzburg

 

Meer informatie ontvangen?

Bestel hier 3 kaarten met bezienswaardigheden, fietsen en wandelen evenals tips om te kamperen in Dresden Elbland.

Dresden bij zonsondergang

Dresden bij zonsondergang

 

Informatie over het aanbod in Dresden kun je bij de VVV van Dresden via e-mail opvragen. Brochures worden graag via de post toegestuurd. Meer informatie en aanbiedingen vind je op deze websites:

 

 

Let op voor je reisplannen maakt: De regio Sachsen staat weer toeristen toe. Controleer zelf of het toegestaan is de Nederlands-Duitse grens over te gaan. Hier vind je corona informatie en dit is de site van het Duitse ministerie (Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat) met actuele reisinformatie.

 

 

 

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.