Kom in 48 uur tot rust in deze Duitse steden

Wat is er fijner dan met deze vochtige hitte denken aan een heerlijk weekendje weg. Naar het zuiden van Duitsland. In 48 uur kom je helemaal tot rust in Bourgondisch Neurenberg. In Bremen is het aangenaam dankzij een verkoelende bries vanaf de Noordzee. Dichterbij huis in Nordrhein-Westfalen is het heerlijk fietsen langs steden als Wuppertal en Solingen. Een fijne vakantie gewenst!

Ontdek het veelzijdige Bremen

In 5 uur rijd je vanaf Utrecht naar de veelzijdige Duitse stad Bremen. Geschiedenis, tradities, wetenschap, cultuur en natuur komen hier samen. Middenin het historische centrum vind je het raadhuis van Bremen die sinds 2004 op de lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties staat. Het raadhuis is een kunsthistorisch juweel met prachtige feestzalen, zoals de bovenzaal. De modelschepen die in de bovenzaal aan het plafond hangen, getuigen van het belang van handel en maritieme handel voor de stad. Wil je graag op een schip slapen? Boek een verblijf in het Alexander Von Humboldt schip in Bremen.

Het Alexander Von Humboldt schip in Bremen Foto Francesco Carovillano

Het Alexander Von Humboldt schip in Bremen

Op het marktplein vind je het standbeeld van Roland, dat is opgericht als een symbool van markt- en handelsrechten en vrijheid. Neem ook een kijkje bij het beeldhouwwerk van de Bremen Stadsmuzikanten uit het sprookje van de Gebroeders Grimm.

De Bremer Stadtmusikanten Foto Jonas Ginter

De Bremer Stadtmusikanten

Wil je even bijkomen van het ontdekken van de stad? Ga dan naar de Weserpromenade. Kies een restaurant uit en drink er een Duits biertje. Vervolgens loop je zo verder richting de antiek- en rommelmarkt van Bremen.

De Weserpromenade Foto Jonas Ginter

De Weserpromenade

 

 

Pak je fiets en ga naar die Bergischen Drei

Net over de grens, in Noordrijn-Westfalen, vind je de steden van de Bergischen Drei. Neem je fiets mee en ga er heerlijk fietsen. Wuppertal is de grootste van de drie met een economisch, educatief, industrieel en cultureel centrum. Vergeet niet om een ritje te maken in de bekende zweefbaan van de stad.

De Wuppertal Schwebebahn Foto Thomas Sauce

De Wuppertal Schwebebahn

Fiets vervolgens verder naar Remscheid en Solingen. Wist je dat in Solingen al in 1363 de eerste lemmeten werden gemaakt? Sindsdien draait de economie van de stad op de productie van messen en scharen. Wil je alles te weten komen over deze productie? Breng dan een bezoek aan het Industriemuseum.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

48 uur in het Duitse Nürnberg

Wil je graag wat meer te weten komen over de Duitse geschiedenis? Pak je spullen en vertrek 48 uur naar Nürnberg. Het voelt alsof je in de Middeleeuwen terecht bent gekomen. Maar wist je dat de meeste gebouwen niet ouder dan 60 jaar zijn? Bijna alle gebouwen zijn vernietigd in de Tweede Wereldoorlog en zijn vervolgens exact hetzelfde herbouwd. Wil je een van de huizen van binnen bekijken? Ga naar het Albrecht Dürer-Haus. Het huis geeft je een uniek beeld van het leven van de Duitse renaissance kunstenaar uit de 16e eeuw.

Albrecht Dürer-Haus

Albrecht Dürer-Haus

Als je in Nürnberg bent, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan de Kaiserburg, één van de belangrijkste kastelen van Duitsland.

Kaiserburg Nürnberg

Kaiserburg in Nürnberg


Wil je een lokaal gerecht eten? Stop in de middag bij een van de lokale bakkertjes en bestel een Brezel. ‘s Avonds eet je een echte Duitse Bratwurst bij Röslein. Hier maken de worstelmakers al sinds 700 jaar met de hand de originele Nürnberger Bratwürste. Bestel naar keuze een pittige variant of eet er een broodje bij. Drink een biertje en je hebt een geweldige avond om nooit meer te vergeten.

Bij Röslein vind je de originele Nürnberger Bratwürste

Bij Röslein vind je de originele Nürnberger Bratwürste.

Reis je met kinderen? Een bezoek aan het Speelgoedmuseum mag dan zeker niet ontbreken. Bekijk het ouderwetse speelgoed van vroeger. Ook over het huidige moderne speelgoed komen jullie alles te weten. Meer bezienswaardigheden in Nürnberg vind je hier.

De dierentuin in Neurenberg

Bezoek de dierentuin

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.