De meest kleurrijke tulpenvelden vind je hier

Kaas, bitterballen, klompen en natuurlijk tulpen! Dit is waar veel Nederlanders, Belgen en buitenlanders aan denken als je spontaan het woord Nederland roept. Het tulpenseizoen is weer van start en dus is het tijd om deze vrolijke prachtige bloem op een aantal bijzondere bestemmingen te bewonderen. Vanaf half april is de tulp overal op zijn mooist. Op de volgende bestemmingen kun je tulpen en het verhaal en dat van de mensen die ze kweken ontdekken.

De originele tulp komt uit Turkije

Voor veel Nederlanders zijn tulpen iets typisch Nederlands. Maar wist je dat de tulp oorspronkelijk uit Turkije komt? Het woord tulp is afkomstig van Tulipa en betekent “de bloem die lijkt op een tulband”. Al in de Middeleeuwen werden deze prachtige bloemen gekweekt en verhandeld in Turkije. Elk jaar plaatst de gemeente Istanbul zo’n 20 miljoen tulpenbollen. Turkije is al jarenlang een populaire vakantiebestemming. Loop door Gülhane Parkı in Istanbul en laat je verrassen door de vrolijke kleuren. De ultieme Turkse tulp ervaring beleef je tijdens het Istanbul Tulip Festival dat elk jaar plaatsvindt in de maand april in Emirgan Park.

Tulpen in Turkije

Tulpen in Turkije

Dwars door de bollenvelden met een authentieke stoomtram

Nu de Keukenhof afgelopen donderdag weer open is gegaan is het tijd om te bloembollenvelden te verkennen. Wil je een rondleiding volgen met een gids langs de bollenvelden? Het bedrijf Tulip Tours Holland organiseert authentieke tours zoals een rit dwars door de tulpenvelden met een stoomtram uit 1800. Ze geven ook een kijkje achter de schermen bij ondernemers die met tulpen werken. Hoe leuk is dat? Reserveren vooraf is noodzakelijk en doe je hier.

Met een stroomtram dwars door de gekleurde bollenvelden

Met een stroomtram dwars door de gekleurde bollenvelden

 

 

Voel je thuis tussen de Nederlandse tulpen in San Francisco

Ver weg van Nederland, in het Golden Gate Park in San Francisco vind je de Queen Wilhelmina Tulip Garden. Zoals je al vermoedt is deze tuin vernoemd naar koningin Wilhelmina. Nederlandse tulpentelers schenken elk jaar opnieuw bloembollen aan dit park. Ook bij de beroemde Pier 39 vind je bloembakken vol tulpen. Vlieg rechtstreeks naar San Francisco met KLM en maak een wandeling door de tuinen en ruik de zoete bloemengeur. Wist je dat er zelfs een Nederlandse molen staat? Hij is niet meer in gebruik maar het maakt het plaatje wel compleet en laat je je even thuis voelen. En dat terwijl je bijna 9.000 kilometer verderop bent.

Tulpenpark bij Pier 39

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.