Zo ga je lastminute en snel op wintersport in Duitsland

Welkom in het winterwonderland Duitsland! De perfecte maand voor wintersport is weer in aantocht. Boek je last minute reis en ga dit jaar lekker dichtbij skiën in Sauerland, sneeuwwandelen in het Zwarte Woud of geniet van de wellness centra in Beieren. En dat allemaal om de hoek en betaalbaar, want gemiddeld sta je binnen 6 uur al op de lange latten! Skipassen zijn vaak goedkoper in Duitsland en in veel wintersport regio’s krijg je een all-inclusive kaart bij je hotelovernachting. Deze biedt niet alleen toegang tot de skiliften maar vaak ook tot andere attracties zoals zwembaden.

Hier vind je winterpret net over de Duitse grens

Ben je gek op wintersport en wil je niet te ver reizen? Op iets meer dan 3 uur rijden van Utrecht vind je het skigebied van Sauerland met 65 km aan pisten in 8 skigebieden! Door de gunstige ligging is het gebied dat bij iedereen bekend is door de plaats Winterberg ook perfect voor een weekend weg. De brede, vlakke hellingen zijn ideaal voor de kleintjes die hun eerste ervaringen in de sneeuw opdoen. En nog een voordeel: op veel skischolen spreekt men Nederlands. Ben je een ervaren wintersporter en ben je toe aan meer uitdaging? Een stukje verder vind je de Harz. Een ruig, heuvelachtig gebied in het hart van Duitsland.

http://www.germany.travel/nl/ms/wintersport-duitsland/wintersport-arena-sauerland.html

http://www.germany.travel/nl/ms/wintersport-duitsland/wintersport-arena-sauerland.html

PS: De Wintersport-Arena-CARD verbindt 8 van de grootste skigebieden van het Sauerland met elkaar. Ontdek het belangrijkste wintersportgebied ten noorden van de Alpen! Kijk op www.germany.travel/winter voor meer wintersport inspiratie in Duitsland.

 

 

Sneeuwpret voor het hele gezin in het Zwarte Woud

In het Zwarte Woud vind je ruim 70 prachtig besneeuwde bergen die hoger zijn dan 1.000 meter. De hoge Feldberg is maar liefst 1.493 meter hoog en daarmee de hoogste berg van het Zwarte Woud. Maak bij Baiersbronn en Murgdal een winterse sneeuw wandeling op de 220 km lange gemarkeerde wandelpaden, ga er schaatsen in de schaatshal of rodelen op de rodelbanen. In de regio Hochschwarzwald in Baden-Württemberg tref je ruim 80 km aan pistes aan om te skiën of snowboarden. Ga je met het hele gezin op wintersport? Bij Baiersbronn, St. Georgen en Schonach vind je ski- en langlaufmogelijkheden voor het hele gezin

Sneeuw schoen wandelen in Freudenstad

Sneeuw schoen wandelen in Freudenstad

Wintersport op 8 uurtjes rijden in Zuid-Duitsland

Winter wellness zo noemen de gemoedelijke Duitsers wintersport in hun regio Beieren. Met de auto ben je in ongeveer 8 uur via de autobahn in Zuid-Duitsland voor een heerlijke winterweek Bayern. Genieten met de hele familie van mooi geprepareerde pistes, een prachtig winterlandschap en après-ski in de aangenaam warme wellness centra. Ook de kleintjes vermaken zich met fakkel optochten. Tot ver in mei ski je in de Zugspitz Region, het sneeuwzekere gletsjer skigebied van de Zugspitze, met 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland.

Hut in Beieren

Hut in Beieren

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.