Dit zijn de bijzondere kersttradities van 2018

De kerstvakantie is weer in aantocht en ook dit jaar zijn er weer talloze activiteiten en kersttradities. Eet krokant gebakken karper op kerstavond in Tsjechië of ga met het hele gezin naar een pretpark in winterse stijl. Wintersportliefhebbers gaan met het vliegtuig naar Canada en nemen gratis hun eigen wintersportuitrusting mee. Laat je inspireren door de kersttradities van dit jaar en vier het kerstfeest om nooit te vergeten.

Dit zijn bijzondere kersttradities in Tsjechië

Voor wie de kerstdagen graag in het buitenland viert, is Tsjechië een goede keuze. Een Tsjechische kerst gaat gepaard met veel tradities en er is een grote kans dat je het land aantreft in een wit winters pak sneeuw. Loop er door de feestelijk versierde straten en proef de specialiteiten op de kerstmarkt in Praag terwijl je opwarmt met een glas gekruide glühwein. Vergeet niet om op kerstavond een krokant gebakken karper met stevige aardappelsalade te eten, een echte Tsjechische kersttraditie. De wintersportliefhebber sluit het bezoek aan Tsjechië af met een tocht over de kilometerslange pistes van het Reuzengebergte.

Deze pretparken bezoek je in een echte winterse stijl

Een ideale kerstuitstap, voor zowel jong als oud, is een bezoek aan een pretpark. Elk jaar toveren de pretparken in Nederland en België zich om tot een winterse beleving. Ga naar de Winter Efteling en ontdek hoe elke attractie is aangekleed in een winters jasje en bezoek het winterse IJspaleis waar je een schaatsbaan, sneeuwhelling en apres-ski hut vindt. Bij minder weer is een bezoek aan de Winter Slagharen een perfecte optie. Breng er een bezoek aan de 4D-film in El Teatro en sluit je dag magisch af met Miracle of Lights, een lichtjesparade inclusief fonteinen, lasers en vuurwerk. Ga je op stap met kleine kinderen? Neem ze mee naar Plopsa Indoor Coevorden en vier er samen kerst met de show van Maya de Bij.

 

 

Deze activiteiten geven je een echt kerstgevoel in Canada

Canada is het land waar je naartoe moet voor een echt kerstgevoel. Geniet er van de prachtige witte landschappen en winterse activiteiten. Ga een rondje schaatsen op de ijsbaan op het Nathan Phillips Square in Toronto en drink na afloop een beker warme chocolademelk met slagroom. Breng een bezoek aan de Toronto Christmas Market en neem een leuke souvenir mee als herinnering voor thuis. Vergeet niet om over de Suspension Bridge in Vancouver te lopen waar je een echt kerstgevoel krijgt door de Canyon Lights. In het Capilano Suspension Bridge Park zijn tot en met 27 januari de brug, Treetops Adventure, Cliffwalk, Rainforest en Canyon verlicht met duizenden lichtjes. Een van Vancouvers meest unieke kersttradities is de Carol Ships Parade of Lights, de schepen zijn dan versierd met kerstverlichtingen. Kijk naar deze boten vanaf de oever of ga aan boord en geniet van een diner. Tip: de wintersport liefhebber neemt zijn ski’s gratis mee met KLM naar Edmonton.

Comments are closed.