Hier vieren Nederlanders wereldwijd Koningsdag

Waar vier jij aanstaande vrijdag 27 april Koningsdag? Wist je dat Koningsdag ook over de grens gevierd wordt? Nederlanders die in het buitenland wonen of vakantiegangers kunnen Koningsdag op de Nederlandse Antillen vieren of op een van de Nederlandse ambassades in binnen en buiten Europa. Of vier je Koningsdag dit jaar in Groningen met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima?

Vier Koningsdag in Tropische sferen

Op de Nederlandse Antillen vier je koningsdag in tropische sferen. Op Curaçao worden jaarlijks de Koningsspelen georganiseerd voor scholieren. In Willemstad kleuren de straten Oranje. Curaçao is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Jaarlijks reizen ruim 138.000 Nederlanders af naar Curaçao om te genieten van het prachtige eiland. Je kunt er duiken en snorkelen, met dolfijnen zwemmen, of met de auto de prachtige stranden verkennen. Het kleurrijke Willemstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Lees hier meer over Curaçao.

Handelskade Curaçao

Bitterballen en oranjebitter in de Europese steden

Koningsdag wordt jaarlijks gevierd op de Nederlandse ambassades in Europa. Op het koningsdagfeest komen Nederlanders bijeen en geniet je van hollandse lekkernijen zoals stroopwafels, poffertjes, haring, bitterballen en oranjebitter. Ook organiseren sommige ambassades Hollandse spelletjes. Zo kun je je ver van huis toch even in Hollandse sferen wanen. Verschillende Nederlandse verenigingen in het buitenland organiseren ook Koningsdag activiteiten, zoals in Berlijn. Daar wordt dit jaar weer een borrel georganiseerd in het stadsdeel Mitte, voorafgegaan door een boottocht over de Berlijnse wateren. Lees hier meer over Berlijn.

Koningsdag met de Koning

Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en de drie prinsesjes bezoeken dit jaar Groningen. Op Koningsdag maken ze tijdens hun bezoek aan het oude centrum kennis met de kinderburgemeester en de gedupeerden van de aardbevingen in de provincie. De route van de koninklijke familie leidt langs verschillende historische plekken in de stad zoals het Prinsenhof, de Martinikerk, de Vismarkt en de Grote Markt. Langs de route van de koninklijke familie vind je ook de vrijmarkten, bijvoorbeeld op het Noorderplantsoen of in de Westerhaven. Op de Vismarkt geniet je van vele optredens tijdens koningsdag. Lees hier meer over Groningen en het koninklijke bezoek.

Comments are closed.