Special: New England

New England is een regio in het noordoosten van de Verenigde Staten. In de regio liggen 6 prachtige staten. Zo ook Vermont, met de groene bergen, pittoreske dorpjes met witte kerken.

Vliegvissen in de Seymour rivier

Vliegvissen in de Seymour rivier

Naast de prachtige natuur heeft Vermont ook veel bruisende steden. In Montpelier, de hoofdstad van deze staat, staat het Vermont State House, dat vanuit de hele stad te zien is. De staat barst van de activiteiten en bezienswaardigheden. Ook het aanbod van cafés en restaurants is riant. Daarom heeft de redactie een aantal tips voor jou op een rij gezet:

Koffie en ontbijt in Vermont

Voor een lekker ontbijt met verse streekproducten en een heerlijke kop koffie ga je naar de Coffee Corner in Montpelier. Dit kleine café is super gezellig ingericht en de bediening is er uitermate vriendelijk. Een goed begin van je dag!

Het New England Culinary Institute

Het New England Culinary Institute

Bezienswaardigheden en activiteiten in Vermont

Neem als het ontbijt goed gezakt is een kijkje achter de schermen bij Champlain Chocolates in Burlington, zij laten je zien hoe zij hun heerlijke chocolade bereiden en natuurlijk valt er ook genoeg te proeven. Als je toch in Burlington bent is vervolgens een bezoek aan ECHO Lake Aquarium zeker de moeite waard. Hier bewonder je meer dan 70 soorten vissen, reptielen en amfibieën.

Verken de groene bergen vanaf het water tijdens een boottocht op Lake Champlain. De boot vertrekt vanuit Burlington, het uitzicht is vooral in de herfst door de okergele bomen adembenemend. Na het genieten van de mooie natuur is het tijd om te shoppen. Ben je op zoek naar de perfecte souvenirs? Bewonder de creatieve ambachtelijke vaardigheden van de ambachtslieden van Vermont in de Frog Hollow store in Burlington, de Northeast Kingdom Artisans Guild shop in St. Johnsbury en de Vermont Artisan Designs in Brattleboro.

Lake Champlain in Vermont

Lake Champlain in Vermont

Voor de sportievelingen is het chique skidorp Stowe niet alleen in de winter, maar ook in de zomer een paradijs. Golfen, paardrijden en kanoën zijn hier met name in de warme maanden de begrippen van de dag. Ook zijn er afwisselende fietspaden aangelegd zodat je per fiets de prachtige omgeving verkent.

Lunch in Vermont

In Vermont stikt het van de cafés en restaurants, maar een lunch in The Burlington Bar and Dining is een betaalbare culinaire beleving. Het is sfeervol ingericht en ze serveren zowel veel vis als vlees, ook de wijnen zijn smaakvol.

Dineren in Vermont

Ben je toe aan internationaal eten? Diner dan in het Italiaanse restaurant Sarducci in Montpelier. De Parmezaanse kip en het gerecht met kalfsvlees zijn een van de specialiteiten. Maar ook de linguini met zeevruchten is zeker een aanrader.

Overnachten in Vermont

Overnacht je graag in een bruisende plaats? Dan is het moderne Hotel Vermont in Burlington echt iets voor jou. Het ligt in het centrum van Burlington en heeft een goed restaurant. Als je de drukte even wilt ontvluchten geniet je van een ontspannen yoga-les. Overnacht je liever op een plek waar sportieve activiteiten centraal staan? Dan moet je zeker een kamer boeken in het Green Mountain Inn hotel in het wintersport dorp Stowe. Alle bezienswaardigheden en recreatieve activiteiten liggen op loopafstand van dit hotel.

hotel-vermont-kamer

hotel-vermont-kamer

Nachtleven

Grote clubs vind je in Vermont niet, maar wel genoeg gezellige barretjes. Voor het hippe uitgaansleven ben je op Burlington op het juiste adres. Met de vele uiteenlopende bars met verschillende soorten muziek maakt dit plaatsje zich populair onder studenten, maar ook de oudere bevolking komt voor een avond uit graag naar Burlington.

Uitgebreide informatie en meer toeristische tips vind je op bij het Verkeersbureaus van New England

Vind voordelige vluchten naar New England met Skyscanner

Kaart van New England

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.