Special: Amsterdam

Amsterdam zoals u haar niet eerder heeft gezien. Maak een wandeling door de Jordaan, drink een goede cappuccino in een van de Negen Straatjes. Ontdek hoe de wereld werkt in NEMO, dineer Mexicaans bij Rose’s Cantina in de Reguliersdwarsstraat en overnacht in het voormalig burgerziekenhuis, het Eden Manor hotel. Lees in onze special meer over hoe u een dagje uit in Amsterdam op een bijzondere manier invult.

Ontbijt en koffie in Amsterdam

Om uw dagje uit in Amsterdam goed te beginnen, start u de dag met een heerlijk ontbijt bij Stock op het damrak. Dit rustige café middenin de drukte van het damrak heeft een ruim assortiment aan verse broodjes met vers bereid beleg en een uitgebreide keuze in sapjes en salades. Alles wordt hier vers bereid en dat is te proeven. Rond een uur of tien is het tijd voor koffie. Op het Spui geniet u van een koffie bij Café Luxembourg of Café Esprit.

Amsterdam ©marshabrink.nl

Lunch in Amsterdam

Na de koffie kunt u kiezen voor een speciaal georganiseerde wandeling door de Jordaan. Onder begeleiding van een gids ontdekt u bijzondere plekjes in dit authentieke deel van Amsterdam. Voor een warme Italiaanse lunch gaat u naar Vapiano op het Rembrandtplein. U kunt er kiezen uit vers bereide pizza’s, eigengemaakte pasta’s en overheerlijke salades onder het genot van een goede Italiaanse wijn. Heeft u liever een authentiek Hollands broodje kroket? Dan kunt u uw hart ophalen bij Eetsalon Van Dobben aan de Korte Reguliersdwarsstraat. Hier eet u een broodje met de echte Van Dobben kroket, maar kunt u ook genieten van een broodje ham of kaas.

Diner en overnachten in Amsterdam

Na de lunch kunt u kiezen voor een bezoek aan Science Center NEMO waar u op ontdekkingstocht kunt naar de huidige en toekomstige wetenschap en technologie. Later op de dag geniet u bij Screaming Beans in de Hartenstraat van de beste koffie van Amsterdam beoordeelt met een 8.9 op debestekoffievan.nl. De koffie in dit leuke cafeetje is dus het proberen waard. Op zoek naar een leuk restaurant? Neem dan een kijkje bij Rose’s Cantina in de Reguliersdwarsstraat. Dit sfeervolle Mexicaanse restaurant heeft een vriendelijke bediening en serveert authentieke Mexicaanse gerechten. Om uw dagje Amsterdam goed af te ronden, kiest u voor een overnachting in het Eden Manor hotel in Amsterdam Oost. Dit hotel bevindt zich in het voormalige burgerziekenhuis. Veel authentieke details zijn bewaard gebleven wat een overnachting in dit hotel tot een bijzondere belevenis maakt.

Met de trein naar Amsterdam

Vanaf Utrecht vertrekt er elk kwartier een trein naar Amsterdam. Vanaf Rotterdam neemt u de Fyra welke u binnen mum van tijd naar hartje Amsterdam brengt. Parkeren in Amsterdam kost ongeveer € 5 per uur, de trein brengt u comfortabel tot midden in de stad.

Comments are closed.