Special: Minneapolis

Minneapolis is een stad in het zuidoosten van de staat Minnesota. De stad staat bekend om haar indrukwekkende skyline en is omgeven door prachtige meren en een groene omgeving. Onlangs is Minneapolis uitgeroepen tot de nummer 1 Bike City door Bicycling Magazine en dat is meer dan terecht. De stad heeft ruim 130 kilometer aan gemarkeerde fietsstroken en heeft ruim 135 kilometer aan fietspaden. Fietsers kunnen hun hart hier dan ook ophalen en genieten van de prachtige omgeving die Minneapolis rijk is.

Photo by Cameron Wittig, courtesy Walker Art Center

Bezienswaardigheden in Minneapolis

In Minneapolis vind je aan de oevers van de Mississippi interessante architectuur, zoals het Guthrie Theater ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel en het Mill City Museum. Dit museum werd gebouwd op de ruïnes van wat ooit de grootste graanfabriek ter wereld was. Hier vind je ook ‘s werelds grootste museum voor hedendaagse kunst, het Walker Art Center. Naast dit museum ligt het Minneapolis Sculpture Garden. Een beeldentuin omgeven door prachtige groene natuur.

Ook voor de avontuurlijke vakantieganger biedt Minneapolis voldoende uitdaging. Zo is er in de zomer de mogelijkheid om te kajakken en zeilen en in de winter kunt u er schaatsen en icebiken. Tussen de activiteiten door ontspant u op de autovrije winkelboulevard waar u kunt genieten van de vele winkels. Moe van het winkelen? De stad heeft ontelbare restaurants en terrasjes waar u kunt uitrusten van een actieve dag.

Overnachten in Minneapolis

Een of meerdere overnachtingen boekt u bij het Aloft Hotel, een hip, modern hotel wat goed betaalbaar is. Voor een wat klassieker hotel kunt u terecht bij het centraal gelegen luxe Foshay Tower. Bij het zojuist geheel gerenoveerde Hyatt (Nicollet Mall) vindt u veel authentieke Amerikaanse accenten terug. The Hilton Garden Inn is een goed betaalbaar hotel wat gunstig ligt voor als u met de auto vanaf het vliegveld komt. In het Art hotel, vindt u de Le Méridien Chambers Minneapolis is een hotel waar u vele permanent aanwezige kunstwerken vindt.

Vervoer naar Minneapolis

Drie maal per dag wordt er door KLM en Delta Airlines rechtstreeks van Amsterdam naar MSP International Airport gevlogen. In de zomermaanden kunt u met een tussenstop IJsland reizen met Icelandair. Vanaf het vliegveld kunt u een taxi pakken naar het centrum. Dit kost ongeveer $45. Een goedkoper alternatief is de Light Rail. U neemt vanaf de luchthaven route 55, de Hiawatha Line en vanaf $1.75 bent u binnen 30 minuten in downtown Minneapolis.

Comments are closed.