Wisconsin


Het Summerfest, het Metalfest en de Oshkosh Airshow. Ze klinken Europeanen niet direct bekend in de oren, maar honderdduizenden Amerikanen trekken er elk jaar voor naar Wisconsin, de meest noordelijke staat van het Midden-Westen. Een geweldig circusmuseum, het House on the Rock, de meren en de havens zijn andere redenen waarom toerisme in Wisconsin een van de belangrijkste bronnen van inkomsten is. En in 2007 werd Middleton, bij de hoofdstad Madison uitgeroepen tot prettigste woonoord van Amerika.

James Madison Park in Madison. Foto Harmke Kraak

James Madison Park in Madison. Foto Harmke Kraak

Lake Superior & Apostle Islands

Lake Superior, in het Nederlands het ‘Bovenmeer’, is het grootste meer van de bekende Grote Meren. Dit is de naam voor de 5 grote meren die tussen de grens van de Verenigde Staten en Canada liggen in Wisconsin. Het Bovenmeer, Het Huronmeer, Het Michiganmeer, Het Eriemeer en het Ontoriomeer maken daar deel van uit. Benieuwd waar het ligt? Zie de kaart hieronder.

Het Bovenmeer is het grootste zoetwatermeer ter wereld en ligt deels aan de oevers van Wisconsin. Dit meer is 2 keer zo groot als heel Nederland. Ook in dit natuurgebied kun je weer kamperen, vissen, hiken, fietsen, alles wat je maar wilt. De eilanden groep ‘Apostle Islands’ is een groep dat uit 22 eilanden bestaat in het Bovenmeer. Deze eilanden zijn het spirituele thuis van de Chippewa, ook wel bekend als de Red Cliff Band. Wil je meer weten over deze lokale bevolking? Kijk dan op de Redcliff website.

Praktische informatie over het Lake Superior & Apostle Islands

Wat zijn de visregels in dit meer? Wil je forel gaan vissen? Dan heb je een stempel nodig. Al deze informatie kun je vinden op de website van het Department of Natural Resources, zij hebben een speciale LakeFinder pagina plus alle visinformatie die je nodig hebt voor Wisconsin en in dit geval Lake Superior.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*