Maine

Achtduizend kilometer kustlijn, 6000 meren, 50.000 kilometer rivier. En toch is Maine vooral bekend door die prachtige bossen. Een reputatie heeft Maine ook, als het land waar de restaurants onovertroffen zijn en de kreeft altijd vers is. Het is een paradijs voor wie van luxe houdt, van snuffelen in het antiek, van charmante hotels, heerlijke winkelstraten en boerenmarkten. Maine is een prachtige bestemming voor zomer, herfst, lente en winter. De hoofdstad van deze staat is Augusta, maar de grootste stad en must see is Portland in het zuiden.

Bezienswaardigheden

pemaquid-point-lighthouse-maine

Een van de vele bezienswaardigheden van Maine zijn de karakteristieke vuurtorens. Met zoveel kilometer kustlijn zijn ze niet moeilijk te vinden. De mooiste en meest bekende zijn de vuurtoren op Pemaquid point en het Portland Head Light.

Eten & Drinken

the-lobster-pound-manomet-point-maine

Van heinde en verre komen mensen naar Maine voor de lokale specialiteit: Maine kreeft. De kust wordt hier dan ook niet voor niets New Englands kreeftenkust genoemd.

Kunst & Cultuur

Portland art museum Maine

Voor kunstliefhebbers heeft het verkeersbureau van Maine de Maine Art Museum Trail ontwikkeld waarbij zeven schitterende musea betrokken zijn.

Natuur

Acadia-National-Park-Maine

Maine herbergt het enige Nationale Park van New England Acadia. Doorgewinterde wandelaars doorkruisen Maine te voet via de beroemde Appalachian Trail.

Overnachten

B&B-coach-stop-inn-maine

Maine biedt talloze mogelijkheden om te overnachten. Van vakantieoorden in bijvoorbeeld de Kennebunks en boutique hotels in de steden tot aan de karakteristieke bed & breakfasts in het bosrijke binnenland. In Acadia National Park kun je alleen overnachten op een camping.

Sport & Vrije tijd

Rafting-maine

Houd je ervan om buiten actief bezig te zijn dan is Maine een ideale bestemming. In de zomer bieden de bossen en de kust oneindige mogelijkheden om te wandelen, surfen, fietsen, mountainbiken, zwemmen, golfen en nog veel meer.

Vervoer

bangor-international-airport-maine

Portland International Airport is de belangrijkste luchthaven van Maine, maar een aantal luchtvaartmaatschappijen vliegt ook op Bangor International Airport.

Winkelen

LL-Bean-shopping-maine

In Maine betaal je slechts 5% sales tax betalen op kleding en schoenen. Ben je op zoek naar koopjes, ga dan naar Freeport waar je keus hebt uit meer dan 200 outlets.

York-Maine-Sohier-Park-Lighthouse

Sohier Park Lighthouse, Maine

 

Dit zijn de hotspots van Maine

Download nu handige tips over Maine. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Reizen naar Maine

Bekijk het verkeersbureau van Maine.