Bezienswaardigheden in Miami

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus Wist je dat Miami de thuisbasis is van een van de oudste gebouwen van het Westelijk halfrond? Of dat je in Miami de meest indrukwekkende Art Deco architectuur collecties kunt vinden? Miami heeft tal van historische bezienswaardigheden en attracties en dit komt overal in de stad terug. Wij lichten een aantal populaire bezienswaardigheden voor je uit.

Het Spaanse klooster. Foto Greater Miami Convention & Visitors Bureau

Oud ontmoet nieuw: architectuur op Miami beach

Naar verluidt is het oude Spaanse klooster het oudste gebouw in Amerika. Deze verborgen parel is te vinden in het noorden van Miami Beach maar is hier niet volledig gebouwd. De basis van het gebouw vindt namelijk zijn oorsprong in Segovia, Spanje, en dateert uit 1141 na Christus. Nadat monniken het gebouw ruim 700 jaar in gebruik hadden genomen heeft een sociale revolutie ervoor gezorgd dat het gebouw werd verkocht en zijn dienst deed als graanschuur.

 

Dit zijn de hotspots van Miami

Download nu handige tips over Miami. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

In 1925 kocht William Randolph, een belangrijke persoon uit de krantenwereld het klooster en de bijgebouwen. Hij liet het klooster, steen voor steen, ontmantelen en verscheepte in ruim 11.00 kisten de onderdelen van het klooster naar de Verenigde staten. Bijna 30 jaar later namen enkele ontwikkelaars in Miami de stap om het klooster terug te brengen in zijn originele staat. En vandaag de dag is het oude gebouw te bezichtigen op Miami Beach.

Het Wolfsonian Museum in het Art Deco District. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

Miami Beach is ook de thuisbasis van het beroemde Art Deco Historic District, waar je uitgebreide collecties van de Art Deco architectuur kunt vinden. Witte gevels, neonlichten en strakke ontwerpen vind je in een van Amerika’s meest besproken straten: Ocean Drive. Hier zijn ook de iconische en vaak gefotografeerde boutique hotels te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de hotels die voorkwamen in films als Scarface en Bad Boys.

Breng ook een bezoek aan Collins Avenue, waar je de hotels Delano en The Raleigh vindt, 2 hotspots die op de kaart gezet zijn door grote namen in Hollywood. Dagelijks worden er vanaf het Art Deco Welcome Centre wandeltochten door het Art Deco Historic District georganiseerd.

In de omgeving van Meridian Avenue vind je het Holocaust Memorial, een prachtig eerbetoon aan de 6 miljoen joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De tuin en moderne beeldhouwkunst zijn ontworpen door de bekende Amerikaanse architect Kenneth Treister.

Het Vizcaya Museum. Foto Greater Miami Convention & Visitors Bureau

Historische huizen in Coconut Grove en Coral Gables

Coconut Grove is de thuisbasis voor het prachtige Vizcaya Museum en de omliggende tuinen. In het begin van de twintigste eeuw was dit nationaal historisch monument het winterverblijf van James Deering, een bekend industrieel ontwerper. In het museum kun je genieten van Europese kunst en antiek terwijl je buiten door de prachtige tuinen van maar liefst 4 hectare kunt lopen. Tip: drink na je bezoek aan Coconut Grove koffie of thee met gebak bij het Vizcaya lunchcafe.

Op slechts een steenworp afstand ligt het Barnacle Historic State Park, een charmant historisch huis dat leuk is om te bezoeken. Niet zo extravagant als Vizcaya maar met een net zo indrukwekkend uitzicht op het water van het Deering kanaal. Het is gebouwd door Coconut Grove pionier Ralph Munroe in 1891. Tegenwoordig worden er in het Barnacle Historic State Parc speciale evenementen georganiseerd, zoals traditionele dansen en picknicken.

Barnacle Historic State Park. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

Niet ver van Coconut Grove ligt het Coral Gables Merrick huis, het huis waar de stichter van Coral Gables, George E. Merrick vroeger is opgegroeid. In het jaren twintig huis vind je een eerbetoon aan de eerste vastgoedontwikkelaar die een van de eerste wijken in het land heeft gebouwd.

Wat ook in Coral Gables ligt is onze favoriet: The Venetian Pool. Dit 100 jaar oude zwembad is uitgehouwen uit rotsen en heeft verder prachtige watervallen en een stenen brug naar een klein eiland. Dit is de ideale plek om af te koelen voordat je verder gaat naar de volgende activiteit in Miami.

The Venetian Pool. Foto Greater Miami Convention & Visitors Bureau

Little Havana

Little Havana is het kleurrijke centrum van de Spaanse cultuur in Miami. Het gebied is verspreid met Latijns-geïnspireerde cafes, restaurants, locaties en markten die ruimte en een stem geven aan alle verschillende achtergronden die in de buurt te vinden zijn. Hier vindt je locals die een middag een koffie drinken of vers fruit eten, over politiek praten tijdens een bordspel. Probeer hier de authentieke gerechten uit heel Latijns Amerika en geniet van de op de achtergrond aanwezige Cubaanse beats. Op de laatste vrijdag van elke maand vind je in Little Havana ‘Viernes Culturales’ oftewel Culturele vrijdag. Dit is een maandelijkse galerieavond die de culturele kunstscene van de buurt laat zien.

little-havana-miami-el-pub-restaurant-rooster

Een pub in Little Havana

little-havana-domino-park-schaakspeler

Schaak speler in de wijk Little Havana

Little Haiti

Deze wijk in Miami is het culturele hart van de Haïtiaanse diaspora. Haïtiaanse immigranten zijn hier in de jaren ’80 komen wonen en sindsdien vind je hier invloeden van het Caribisch gebied. Denk aan galarijen, musea, familiebedrijven en boekhandels. Little Haiti is de thuisbasis van een van Miami’s meest levendige kunstscènes.

little-haiti-street-art-miami

Straat kunst in Little Haiti

little-haiti-st-marys-cathedral-miami

De St. Marys Kathedraal in Little Haiti

Het nostalgische oude Florida

Pak de huurauto en rijd over Old Dixie Highway naar het charmante Cauley Square, een historische stad waar de tijd stil heeft gestaan. Bezoek het restaurant en het theehuis, wandel over de aangelegde paden over het golvende landschap en breng een bezoek aan de ouderwetse boetieks.

Ben je op zoek naar een outdoor activiteit, kies dan voor het Deering Estate in Cutler. Dit 444 hectare natuurgebied is gelegen in Biscayne Bay. Huur bijvoorbeeld een kano of ga mee op een wandeltocht met een gids door het landschap. Of bekijk de historische huizen Richmond Cottage en The Stone House.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij jou een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

 

Zoek je nog meer avontuur? Ga richting de Everglades en ervaar de dynamische cultuur en geschiedenis van de Miccosukee stam in het Miccosukee Indian Village. Professionals voeren demonstraties uit met de alligators en leren je manden vlechten. Ook kun je genieten van een rustige boottocht door de everglades.

Everglades airboat. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

Denk ook na over het aanschaffen van een Go Miami Card. Met deze kaart krijg je namelijk toegang tot musea en rondleidingen in Miami. Daarnaast krijg je ook korting in winkels en bij restaurants. Zo kun je het Vizcaya Museum en het Coral Castle museum gratis bezoeken als je in het bezit bent van de Miami Card.

Miami heritage month

Naast de chique hotspots van Greater Miami en ongeëvenaarde stranden ligt de rijke geschiedenis van een stad met veel multiculturele wortels. Ontdek de verborgen culturele hotspots van Miami in december en leer over de vele invloeden tijdens de Heritage Heritage Month.