Manitoba

De provincie Manitoba ligt centraal in Canada. Het landschap bestaat grotendeels uit eindeloze prairies en talloze meren. In het zuiden grenst de provincie aan Amerika en vinden we de hoofdstad Winnipeg.

Reizen naar Manitoba

In hoofdstad Winnipeg woont het merendeel van de bevolking woont. In het noorden ligt de plaats Churchill, bekend als de “Polar Bear Capital of the World”. Dit is een van de meest toegankelijke plaatsen ter wereld om ijsberen in het wild te zien vanuit een zogenaamde tundra buggy. Via het verkeersbureau van Manitoba kunt je hier meer informatie over krijgen. 

Nationale Parken


Manitoba kent twee National Parks; het Riding Mountain National Park en het Wapusk National Park. Voor meer informatie over de vele wandel- en fiets- en kanoroutes door het Riding Mountain National Park kun je het beste naar het bezoekerscentrum in de plaats Wasagaming gaan. Wapusk National Park ligt in het noordoosten aan de Hudson Bay, vlakbij Churchill.

 

 

 

 

 

 

Dit zijn de hotspots van Canada die je niet mag missen

Download nu de toeristische tips over Canada. Alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Evenementen

In februari vindt het jaarlijkse Festival du Voyageur plaats in St. Boniface. In juni is het tijd voor de Red River Exhibition en het Winnipeg International Children’s Festival. Ben je in augustus in Winnipeg, bezoek dan zeker het Foklorama.

 

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Manitoba