British Columbia

De Canadese provincie British Columbia wordt aan de westkant begrenst door de Pacific Ocean en aan de oostkant door de Rocky Mountains. Deze unieke ligging zorgt voor een grote variëteit in landschappen, van de regenwouden op Vancouver Island en de wijngaarden van Okanagan Valley tot aan de spectaculaire Rocky Mountains, met plaatsen als Whistleren Kelowna.

Clearwater Lake, foto Contributor Wanderers Blues

Clearwater Lakes

Reizen naar British Columbia

Ook het klimaat en de flora en fauna zijn nergens zo afwisselend als in British Columbia. Het verkeersbureau van BC, gezeteld in Vancouver, kan u helpen bij het plannen van een reis door deze provincie. Blijf op de hoogte van gratis nieuwsbrief!

Victoria en Vancouver Island

De hoofdstad van BC is Victoria, gelegen op Vancouver Island. Victora is gemakkelijk met de ferry vanuit Vancouver te bereiken en is de uitvalsbasis voor whalewatching tochten. De indrukwekkende orka’s zijn met een beetje geluk en in het juiste seizoen van dichtbij te spotten. De VVV van Victoria kan u hierover alle informatie geven.

 

Dit zijn de hotspots van Canada die je niet mag missen

Download nu de toeristische tips over Canada. Alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Op Vancouver Island kun je met gemak een weekje rondtoeren, stranden, rotskusten, plaatsjes als Cambell River en Port Hardy, er is genoeg te zien en te beleven. Bij de plaatselijke verkeersbureaus is voldoende informatie te vinden over tours en trips.

Vancouver

Door het milde zeeklimaat is het in Vancouver eigenlijk het gehele jaar door goed toeven. Winkelen, wandelen, flaneren en lekker eten, een city trip of een stop over in Vancouver is zeker een aanrader. Een bezoek aan Grouse Mountain of de Capilano Suspension Bridge mag natuurlijk niet ontbreken. Bij het Vancouver verkeersbureau kan men u advies geven over de shops en restaurant en de places to be!

Rocky Mountains

Natuurlijk is een bezoek aan British Columbia niet compleet zonder de Rockies te zien en dan het liefst in de winter. Whistler is natuurlijk bekend van de Olympische spelen, maar ook Kamloops, Revelstoke en Kelowna bieden prachtige natuur.

Nationale Parken

Zo verschillend als het landschap, zo verschillend zijn ook de nationale parken van BC:

  • Pacific Rim National Park op Vancouver Island
  • Gulf Island National Park bij Victoria
  • North Cascades National Park op de grens met de USA
  • Mount Revelstoke National Park, tussen Revelstoke en Golden
  • Yoho National Park, grenzend aan Banff National Park in Alberta

 

 

 

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in British Columbia

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in British Columbia.

Tourism British Columbia

Plaza Level, 200 Burrard Street

Vancouver British Columbia
 Canada V6C 3L6

telefoon +1-604-683-2000
email adres info@hellobc.com
website adres www.hellobc.com
twitter twitter.com/BritishColumbia