Seiffen viert 700-jarig bestaan met grootse festiviteiten

Het charmante dorp Seiffen, bekend om zijn rijke traditie in houtsnijwerk en speelgoedproductie, viert dit jaar zijn 700-jarig bestaan. Het hele jaar door zullen er tal van festiviteiten en evenementen plaatsvinden om deze historische mijlpaal te markeren.

Ertsgebergte

Seiffen, gelegen in het Ertsgebergte van Saksen, werd voor het eerst genoemd in documenten uit 1324. Sindsdien is het dorp uitgegroeid tot een centrum van vakmanschap en cultuur, beroemd om zijn handgemaakte kerstdecoraties en traditionele houten speelgoed. Deze ambachtelijke producten, geliefd bij verzamelaars en toeristen over de hele wereld, vormen een belangrijk onderdeel van de identiteit van Seiffen.

 

 

Van 4 tot 7 juli zijn er tal van festiviteiten om dit te vieren, maar ook daarna is er nog volop reden om Seiffen te bezoeken. Zo is er een historische tentoonstelling in het Erzgebirgse Spielzeugmuseum die de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Seiffen belicht. Bezoekers kunnen antieke stukken en zeldzame documenten bewonderen die de ontwikkeling van het dorp door de eeuwen heen illustreren.

 

 

Op 24 juni was op YouTube een live stream van de activiteiten rondom de aftrap van Kerstmis, een half jaar voor 24 december te zien. Voor meer informatie over de festiviteiten en evenementen kun je contact opnemen met het VVV-kantoor van Seiffen:

Touristinformation Seiffen

Hauptstraße 73
09548 Kurort Seiffen, Sachsen
Duitsland
Telefoon: +49373628438

 

 

 

 

 

Comments are closed.