Een weekend vol cultuur en lokale tradities in Lübeck

Lübeck in het noorden van Duitsland staat bekend als de ‘Koningin van de Hanze’. Dompel je onder in deze stad vol geschiedenis, indrukwekkende architectuur en een bruisende culturele scene. Sinds 1987 staat Lübeck op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Je kunt hier door de tijd reizen terwijl je door de middeleeuwse stadskern loopt, de karakteristieke bakstenen gotiek bewondert en langs de beroemde Holstentor wandelt die trots de ingang van de stad markeert. Voor cultuurliefhebbers is 2024 extra speciaal. Het tweejaarlijkse culturele hoogtepunt HanseKulturFestival vindt namelijk dit jaar van 7 tot en met 9 juni plaats.

 

 

Als je meer over de handelsgeschiedenis van Lübeck wilt leren, ​ dan mag je het Europäisches Hansemuseum niet missen. Laat ook zeker de kans niet lopen om de Marzipan Museum at Café Niederegger te bezoeken, waar je de beroemde marsepein van Lübeck kunt proeven. Een korte treinreis brengt je naar Travemünde, een prachtige kustplaats bekend om zijn brede stranden, stijlvolle promenade en historische vuurtoren. Samen bieden Lübeck en Travemünde een ideale mix van een stedentrip en uitwaaien aan de kust.

Weekend boordevol cultuur

Eens in de 2 jaar verandert het historische hart van Lübeck in een groot feest. Het HanseKulturFestival is echt iets om niet te missen. Het festival vindt altijd in een andere wijk plaats en in 2024 is dit de middeleeuwse wijk Gründungsviertel. Dit is een gezellige wijk tussen het stadhuis en de rivier de Untertrave. Je kunt genieten van alles wat er te zien en te doen is: van straatmuzikanten en kleine concerten op drijvende podia op de rivier, tot kunsttentoonstellingen, acrobatische shows en dans. Elke hoek en elk steegje van de buurt wordt onderdeel van het festival.

Duurzaam, lokaal en inclusief

Het HanseKulturFestival zet sterk in op duurzaamheid en lokale betrokkenheid. Al het eten komt uit de directe omgeving van Lübeck, is eerlijk ingekocht en milieuvriendelijk. Je kunt genieten van heerlijke regionale gerechten en drankjes. Ook gebruikt het festival groene stroom om de impact op het milieu te minimaliseren. De toegang tot vrijwel het hele festival is gratis (bepaalde rondleidingen en tentoonstellingen uitgezonderd).

 

 

Extra informatie
 • Lübeck ligt in het noorden van Duitsland. Met de trein ben je 5 uur en 45 minuten onderweg met twee overstappen. Met de auto doe je er vanaf Utrecht 5 uur en 30 minuten over.
 • Benieuwd welke andere evenementen er in Lübeck georganiseerd worden? Bekijk de evenementenkalender.
 • Kijk op de website van Visit Lübeck voor de beste accommodaties om te overnachten.
 • Combineer je stedentrip naar Lübeck met een bezoek aan kuststad Travemünde. Op de website van Travemünde vind je veel tips voor een onvergetelijke trip.
 •  

   

   

   

   

  Comments are closed.