Meivakantie 2024: Dit zijn de 30 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

De meivakantie staat weer voor de deur! Het is perfecte mogelijkheid om er nog snel even ertussenuit te gaan voordat het hoogseizoen weer begint. Kies je voor een lang weekend of een hele week op vakantie, met je partner of je familie? Je kunt in mei genieten van aangename lentetemperaturen voordat de hitte van de zomer weer begint.

Hier gaan we heen met de meivakantie

Holidu, één van Europa’s bekendste boekingsportalen voor vakantiehuizen, heeft uitgezocht wat de populairste vakantiebestemmingen zijn voor Nederlanders tijdens de meivakantie 2024. Hierna werden ook de prijzen, het gemiddelde aantal gasten en de gemiddelde verblijfsduur voor iedere bestemming bekeken.

De 10 populairste bestemmingen tijdens de meivakantie

Spanje is de populairste bestemming in de lente

Nederlanders reizen tijdens de meivakantie het liefst naar Spanje. Van de 30 populairste bestemmingen liggen er 16 in Spanje! Málaga is de grootste favoriet, maar ook Barcelona en Marbella veroveren een plek in de top 10. Mei is één van beste maanden om naar Spanje te reizen: het is er warm genoeg om al te genieten van een strandvakantie, en toch vermijd je de zomerhitte én drukte van het hoogseizoen. Naast Spanje zijn ook Italië en Portugal populair. Steden zoals Lissabon en Rome trekken veel reizigers aan.

 

 

Het is duidelijk dat we graag naar het zuiden reizen tijdens de meivakantie. Maar toch zijn ook noordelijke bestemmingen populair. Berlijn is een populaire bestemming voor een stedentrip in de lente, en de Deense steden Billund en Blavand trekken ook veel reizigers aan.

Wat zijn de duurste en goedkoopste bestemmingen?

Parijs, Londen en Barcelona zijn de 3 duurste bestemmingen tijdens de meivakantie. In deze wereldsteden betaal je gemiddeld meer dan 300 euro per nacht voor je vakantie. Gelukkig zijn er ook goedkope bestemmingen te vinden in de ranking. Voor de goedkoopste meivakantie reis je naar Roses en Nerja, waar je respectievelijk 103,5 en 116 euro per nacht betaalt. En ook de populaire Spaanse vakantieresorts Torremolinos en Benalmadena zijn goedkoop tijdens de meivakantie: daar kost een nacht gemiddeld 120 en 123 euro.

Reizen met je gezin of met vrienden

De meivakantie is de periode bij uitstek om te genieten van een familievakantie, want het gemiddelde aantal gasten dat boekt tijdens deze periode ligt tussen de 4 en 8 personen. Gezinnen met kinderen kiezen liever voor een vakantie aan het strand in warme bestemmingen zoals Calpe en Benidorm in Spanje of voor stedentrips naar een Europese hoofdstad zoals Rome of Berlijn. Grotere groepen van 6 tot 8 personen kiezen liever voor levendige bestemmingen waar ze genieten van het nachtleven en sportactiviteiten. Winterberg in Duitsland en Lloret de Mar in Spanje zijn twee populaire bestemmingen voor zo’n groepen.

Liever een vakantie in Nederland? Dit zijn de populairste bestemmingen in eigen land
Hoewel Nederlanders vooral de zon opzoeken in het buitenland, blijft een vakantie in eigen land ook populair tijdens de meivakantie. Een stedentrip naar Maastricht is de populairste optie voor een uitje in Nederland. Maar wat we vooral graag doen tijdens de meivakantie is uitwaaien aan zee. Zoutelande, Egmond aan Zee, Zandvoort en De Koog maken de top 5 compleet.

 

 

Prijzen voor een meivakantie in Nederland zijn redelijk hoog, maar toch kun je nog koopjes vinden. Een verblijf in Ede kost je gemiddeld maar 95 euro per nacht. Hier geniet je volop van het Hoge Veluwe natuurpark. En ook in Borger boek je een leuke wandel- of fietsvakantie voor maar 104 per nacht. Lees de volledige ranking over de populairste Nederlandse bestemmingen hier op
www.holidu.nl/vakantiehuizen/nederland#meivakantie

Dit zijn de 10 populairste bestemmingen tijdens de meivakantie in Nederland

In Nederland zijn dit de 10 bestemmingen waar de Nederlandse vakantieganger het liefste naar toe gaat.

De 10 populairste bestemmingen tijdens de meivakantie in Nederland

 

 

 

 

 

Comments are closed.