Vijf eco-vriendelijke vakantiehuizen om je even terug te trekken

Er even lekker tussenuit, iets dichter bij de natuur. De trend rondom ecotoerisme neemt toe. Ook Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft deze stijging opgemerkt. Je kan zelf veel keuzes maken om je ecologische voetafdruk te verkleinen tijdens het reizen: de vorm van aankomst en vertrek, de keuze van de accommodatie, de activiteiten op de vakantiebestemming.

Holidu-medeoprichter Johannes Siebers licht toe; “Door de dag- en nachtverzorging van hotels is de ecologische voetafdruk van vakantiehuizen over het algemeen een stuk minder. Om elektriciteit en water te besparen zijn vakantiehuizen beter aan te passen. We zien dat steeds meer huiseigenaren zich inspannen om bij te dragen aan duurzaamheid: ze rusten accommodaties uit met zonnepanelen, gebruiken gerecyclede materialen voor het bouwen en renoveren of bieden natuurlijke in plaats van chloor zwembaden aan”.

 

 

Niet alles kan in één keer worden aangepast, maar er zijn prachtige vakantiehuizen die de eerste stappen zetten richting een duurzamere vakantie. Een super beweging. Holidu, heeft 5 vakantiewoningen op een rijtje gezet, die ieder hun steentje bijdragen. Ga jij dit jaar duurzamer reizen?

1. Eco-vriendelijke cabin in Ouddorp, Zeeland, Nederland

Deze super stylish cabin ligt op Vakantiepark De Klepperstee in Zuid-Holland, vlakbij de Noordzee. Dit vakantiehuisje is het perfecte voorbeeld van een milieubewust keuze, het is namelijk gemaakt van gerecycled karton. Het klinkt misschien gek, maar het biedt alle comfort die jij nodig hebt. Je vind er geen tv, daar is bewust voor gekozen, pak een goed boek of ga de natuur in! Het vakantiepark is CO2-neutraal door een eigen zonnepark dat voor stroom zorgt. Ouddorp is goed te bereiken met het openbaar vervoer, neem een metro van Spijkenisse of Rotterdam. Je kan er met 4 personen overnachten en je huurt deze eco-cabin al vanaf €92,- per nacht.

2. Villa Can Jaume op Mallorca, Spanje

Deze rustgevende villa bevindt zich net buiten Manacor en heeft een super panorama uitzicht op de bergen. In de groene tuin staan ligstoelen waar je heerlijk kunt genieten van de rust. De eerste stap voor deze villa naar een duurzamer verblijf zijn de zonnepanelen die het huis van elektra voorzien. Het huis is ingericht met weinig poespas, het is open en licht. Wat het erg ontspannend maakt als je het bij de omgeving optelt. Wil je de reis hier naartoe nou ook duurzamer maken? Neem dan de trein naar Barcelona, vanaf hier kan je een veerboot nemen naar Mallorca. Je overnacht hier met z’n viertjes al vanaf €107,- per nacht.

3. Craigmaddie Muir Roundhouse – East Dunbartonshire, Scotland

Dit luxe eco-vriendelijke roundhouse is een compleet toevluchtsoord, verscholen in het hart van Schotland. De energie wordt geleverd door zonnepanelen, en ook hier is er geen TV. Dus neem de tijd om tot rust te komen en los te komen van de buitenwereld. Het huisje is volledig uitgerust met de essentiële apparatuur wat je verblijf compleet maakt, inclusief een eigen houtgestookte hottub buiten. Er zijn geen stopcontacten, alleen enkele USB-laadpoorten om kleine apparaten op te laden. De 180° vloer tot plafond glazen voorkant van het roundhouse geeft een panoramisch uitzicht op de omliggende natuur. Zo wil je toch wel wakker worden? Het roundhouse huur je vanaf €224 per nacht, en is geschikt voor twee personen.

4.Eco-lodge op Corsica, Frankrijk

Boven op de berg met een reuzachtig uitzicht op de Golf Ajaccio schittert deze originele eco-lodge. De elektra wordt hier voorzien door fotovoltaïsch en het water wordt verwarmd door zonnepanelen. Het zwembad is verdeeld in drie delen en hebben een natuurlijke stijl, waardoor het in de rotspartij opgaat. De pomp hiervan loopt ook op zonne-energie. Met zijn tweetjes kan je er hier een romantische en natuurrijke vakantie van maken. Koken kan je in de goed uitgeruste buitenkeuken. Deze lodge huur je vanaf €143 per nacht.

 

 

5.Birch Cottage – Wye Valley, Engeland

In deze idyllische cottage ben je totaal omgeven door prachtige natuur. In het hele huis zie je de natuurlijke touch terug. De renovatie is uitgevoerd met natuurlijke, lokale en gerecyclede materialen. Daarnaast werkt het verwarmingssysteem op basis van hernieuwbare energie die wordt gevoed door twee grote thermische zonnepanelen op het dak en een houtkachel met boiler. De cottage ligt precies op het beroemde Offa’s Dyke Path, mocht je de wandel kriebels krijgen kan je hiervan natuurlijk een mooi stukje lopen. Er is een top treinverbinding, vanaf Calais neemt de trein een duik onderwater naar Engeland. Je hoeft dus niet perse te vliegen! Je kan hier met zes personen slapen vanaf €171 per nacht.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.