Saudia uitgeroepen tot een van de snelst groeiende luchtvaartmerken ter wereld

Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië, heeft aangekondigd dat de merkwaarde sinds 2021 met 58% is gegroeid volgens het Brand Finance® Top 50 Airline Brands-jaarrapport.

De afgelopen 4 jaar is de luchtvaartmaatschappij zes plaatsen gestegen en heeft zij de 33e positie binnen de ranglijst van merkwaarde veiliggesteld, waardoor Saudia in 2024 het zesde snelst groeiende luchtvaartmerk is met een waarde van 797,4 miljoen dollar.

Volgens het rapport, dat een overzicht is van de best presterende en meest waardevolle luchtvaartmerken ter wereld, verbeterde Saudia zijn merksterkte van A naar A+ en staat het nu op de derde plaats van meest waardevolle luchtvaartmerken uit het Midden-Oosten. Saudia heeft het afgelopen jaar verschillende bepalende momenten en mijlpalen meegemaakt bij het opbouwen van zijn merk. De luchtvaartmaatschappij heeft haar routenetwerk uitgebreid en Saoedi-Arabië met belangrijke bestemmingen over de hele wereld verbonden. Het heeft de gastervaring verbeterd door verbeterde diensten en voorzieningen. Daarnaast onderging Saudia een rebranding die zich richt op digitale transformatie.

Deze substantiële vooruitgang onderstreept de niet-aflatende toewijding van Saudia om zijn gasten de beste diensten te bieden en tegelijkertijd zijn positie als marktleider op het gebied van de luchtvaart te bevorderen.

 

 

Khaled Tash, Chief Marketing Officer van Saudia Group, zei: “We zijn enorm trots op de innovatieve strategieën die we hebben geïmplementeerd om onze merkwaarde en gastervaring te verbeteren. Onze opmerkelijke stijging op de mondiale ranglijst is niet alleen een mijlpaal voor Saoedi-Arabië, maar ook een herbevestiging van onze groeiende bekendheid op het internationale luchtvaartpodium. De samenwerking van Saudia met internationale merken en partners zoals Newcastle United en Formula E, om er maar een paar te noemen, stelde ons in staat de aanwezigheid van het merk te vergroten en het aan een breder wereldwijd publiek te introduceren.

“Omdat we een cruciale rol spelen in de economische transformatie van het koninkrijk en de realisatie van Visie 2030, blijven we ons inzetten voor het ondersteunen van dit groeitraject en blijven we Saudia verheffen tot een symbool van gastvrijheid en een maatstaf voor uitmuntendheid in de industrie.” Hij voegde eraan toe.

 

 

Elk jaar evalueert het merkwaarderingsadviesbureau Brand Finance® 5.000 van de ‘grootste merken’ en publiceert ongeveer 100 rapporten, waarin merken in alle sectoren en landen worden gerangschikt. Naast het formuleren van de merkwaarde bepaalt Brand Finance® ook de relatieve kracht van merken door middel van een scorekaart met meetgegevens die marketinginvesteringen, stakeholder equity en bedrijfsprestaties evalueren.

 

 

 

 

 

Comments are closed.