Dit waren de hoogtepunten voor Saudia in 2023

Het nieuwe Your Ticket Your Visa, een uitgebreide rebranding en de enorme vlootuitbreiding – dit waren de belangrijkste hoogtepunten van Saudi Arabian Airlines (Saudia), de nationale luchtvaartmaatschappij van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, in 2023.

Bewogen jaar

Het is een bewogen en fascinerend jaar geweest voor Saudia, met het begin van een nieuw tijdperk voor Saudia. Met de onthulling van het nieuwe merk in oktober 2023 is de luchtvaartmaatschappij bezig met het introduceren van nieuwe innovatieve concepten voor klantenservice, waarbij de nadruk ligt op digitale aspecten met behulp van kunstmatige intelligentie en het integreren van de gastervaring in de Saoedische cultuur. Deze nieuwe identiteit zal de gastvrijheid van Saoedi-Arabië weerspiegelen en de waardering voor de Saoedische cultuur bevorderen. De luchtvaartmaatschappij maakt gebruik van een retro ontwerp om de authenticiteit van het Koninkrijk over te brengen.

 

 

Een tweede mijlpaal dit jaar was de ‘Your Ticket Your Visa’-service die in het voorjaar werd gelanceerd. In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Haji en Umrah, het Pelgrim Service Program en de Saudi Tourism Authority heeft de luchtvaartmaatschappij een digitale dienst service opgezet die gasten in staat stelt om gemakkelijker het Koninkrijk binnen te komen en het uitgeven van het doorreisvisum vergemakkelijkt en direct koppelt aan het vliegticket. De service stelt gasten in staat om maximaal 96 uur in Saoedi-Arabië te verblijven.

 

 

Daarnaast heeft Saudia dit jaar een grote 787-bestelling geplaatst bij vliegtuigfabrikant Boeing. Dit omvat 49 extra Dreamliners voor de luchtvaartmaatschappij om de uitbreiding van Saudia voort te zetten en nieuwe bestemmingen aan het routenetwerk toe te voegen. Dit jaar alleen al heeft Saudia 25 nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het netwerk van de Saudia Group, voornamelijk in Europa, Afrika en Azië. Bovendien heeft Saudia een verdere vlootuitbreiding gepland met de A321neo en is van plan om tegen 2026 nog eens 20 modellen van dit type vliegtuig te ontvangen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.