Ontdek de meest prachtige bestemmingen aan de kust in Frankrijk

Als het gaat om het plannen van de perfecte kampeervakantie, moet Frankrijk haast wel bovenaan jouw lijstje staan. Met de gevarieerde landschappen, prachtige kustlijn en het rijke culturele erfgoed biedt Frankrijk een unieke kampeerervaring die zowel natuurliefhebbers, strandliefhebbers als geschiedenisliefhebbers aanspreekt. We stellen je graag de charme van kamperen aan de kust in Frankrijk voor en we nemen je mee op reis naar enkele van de meest prachtige strandbestemmingen in het land.

 

De Middellandse Zee wonderen

De Franse Middellandse zee kust is een paradijs voor wie op zoek is naar zon, zee en strand en ontspanning. Hier vind je een breed scala aan kampeermogelijkheden, van eenvoudige tentplaatsen tot ongekend luxe kampeer resorts aan zee. De Côte d’Azur, in de volksmond ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een wereldberoemde bestemming die reizigers lokt met azuurblauwe wateren en glamoureuze steden zoals Nice, Cannes en Saints-Tropez.. Hier past een echte glamping vakantie helemaal bij. Zie jij jezelf al zitten, verscholen achter een grote zonnebril, nippend van een glas ijskoude rose op een terrasje?

Voor een meer rustige ervaring overweeg je jouw camping in Frankrijk in het nationale park Calanques nabij Marseille. Dit ruige kustgebied is bezaaid met verborgen baaien en kristalhelder water. Hier kun je heerlijk snorkelen, de onderwaterwereld verkennen. Of pak je wandelschoenen erbij en snuif de heerlijke geur van de dennenbossen op. Hier liggen prachtige campings verscholen tussen de dennenbomen die een idyllische uitvalsbasis bieden om het Calanques park te verkennen.

Atlantische Avonturen

De Atlantische kust van Frankrijk, van de noordelijke kusten van Bretagne tot de zonnige stranden van Biarritz in het zuidwesten, biedt een compleet andere kust ervaring. Bretagne, bekend om zijn dramatische kliffen en Keltische cultuur, is een geweldige plek om te beginnen. in de buurt van La Trinité-sur-Mer zijn campings die directe toegang bieden tot het strand. Wist je al dat deze plek aan de Atlantische kust wereldwijd bekende staat als een fantastische plek om te windsurfen?

Verder naar het zuiden, in de regio Nouvelle-Aquitaine, ligt de charmante stad La Rochelle. Hier zijn campings die in de buurt van de historische haven van de stad liggen. Ook is het strand altijd op steenworp afstand van jouw camping. En vergeet niet de Dune of Pilat nabij Arcachon te verkennen. Dit is Europa’s hoogste zandduin, een must-see natuurwonder.

 

 

Normandië en Verder

Normandië, beroemd om zijn historische D-Day-stranden, is nog een parel langs de Franse kustlijn. Als je hier een campingplek reserveert sta je middenin de de plek die van groot historisch belang is geweest. Als je hier bent breng dan een eerbetoon aan de Amerikaanse begraafplaats en verken daarna de charmante stad Bayeux voor een fijne Franse lunch.

 

 

Als u verder naar het noorden gaat, bereikt u de Opaalkust, waar je kampeert in de buurt van de iconische witte kliffen van Étretat. Een camping hier is een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige kustlandschappen te verkennen en uiteraard om te genieten van verse zeevruchten, zo uit de zee.

Praktische Tips voor Kamperen aan de Kust

  • Reserveringen: Tijdens het hoogseizoen is het raadzaam om van ver tevoren je camping aan zee te reserveren, vooral voor populaire campings.
  • Stranduitrusting: Vergeet niet om voldoende zwemkleding, zonnebrandcrème en strandlakens mee te nemen voor een ontspannen tijd aan zee.
  • Verken de lokale keuken: De kustgebieden van Frankrijk bieden enkele van de lekkerste zeevruchten en regionale specialiteiten. Mis de kans niet om deze lokale lekkernijen te proeven.
  • Respecteer de natuur: Laat geen sporen achter van jouw verblijf in de natuur. Ruim je afval op en gooi het weg. Zo blijven de Franse kustgebieden ook door jou beschermd voor toekomstige generaties toeristen.

Tot slot biedt kamperen aan de kust in Frankrijk een gevarieerde en betoverende ervaring voor alle soorten reizigers. Of je nu de glamour van de Franse Rivièra, de ruige schoonheid van Bretagne of de historische kant van Normandië verkiest. Er is altijd een kampeerbestemming aan de Franse kust die jouw hart zal veroveren. Dus pak je kampeerspullen in, omarm de kustbries en ga op een onvergetelijk avontuur langs de kusten van Frankrijk.

 

 

 

 

 

Comments are closed.