Fietsen en moderne kunst van Nantes naar de Mont Saint Michel

De nieuwe fietsroute die van de Franse plaats Nantes naar de Mont Saint Michel loopt leent zich perfect om verschillende moderne kunstwerken te verkennen. Een selectie van de leukste moderne kunswerken die gratis en het hele jaar door te bezoeken zijn op de fiets.

Volg voor moderne kunst de groene lijn in de stad Nantes

In de stad Nantes volg je simpelweg de groene lijn met je fiets die je onder andere langs de werken van Jean Jullien, het Chateau des Ducs de Bretagne, la place du Bouffay en de Belvedere van Tadashi Kawamata leidt. Tijdens het zomerfestival “Voyage à Nantes” zijn een honderdtal kunstwerken door de hele stad geëxposeerd, daarvan zijn er 60 permanent en dus het hele jaar door te zien. Het hele parcours is dan ook 22 km lang, en ook in delen te doen. Meer informatie over de groene lijn

Moderne kunstwerken in de monding van de Loire route Estuaire Nantes – Saint Nazaire

De kunstroute in de monding van de Loire is 60km lang. Onderweg kom je langs maar liefst 33 moderne kunstwerken zoals de Serpent d’Ocean van Huang Yong Ping, Misconceivable van Erwin Wurm en le pied, le pull-over et le systeme digestif van Daniel Dewar en Grégory Gicquel in Saint Nazaire. Bijzonder is dat je in de monding van de rivier enerzijds veel industrie vindt en dat de zone anderzijds Natura2000 geklasseerd is vanwege de rijke biodiversiteit. Volg de bordjes “Loire à vélo”. Alle kunstwerken zijn gratis te bezoeken.

Huang Yong Ping, Serpent d’océan

 

 

Werken van internationale kunstenaars op het parcours van Redon naar Rennes

Het eerste kunstwerk dat fietsers tegenkomen is “Harmonie”, een granieten beeldhouwwerk gemaakt door Jacques Dumas. Vanuit het dorpje Saint-Senoux volg je de route van 9 km met 5 verschillende werken van internationale kunstenaars. Tip: ga wandelen. De route loopt door het bos en is daardoor wat minder comfortabel op de fiets. De werken zijn gemaakt op initiatief van Les P’tits Lézarts, een non profit organisatie die elk jaar vanuit een ander dorp een kunstroute aanlegt met als doel kunst voor een breder publiek toegankelijk te maken.

 

 

Kunst bij Bretonse sluizen op de route van Rennes naar Hédé-Bazouges

Het doel van de kunstroute “Les Arts au Fil de l’Eau” is om bezoekers een nieuwe kijk te geven op het landschap en erfgoed rond het kanaal d’Ille-et-Rance. Je volgt het fietsparcours ten noorden van Rennes. De expositie is een verzameling van fotografie, schilderkunst en architectuur. Het initiatief startte in 2021 en jaarlijks komen er verschillende werken bij. Op de website is een overzichtelijke kaart te downloaden en achtergrondinformatie over de kunstwerken te vinden.

Visite de presse avec Jean Jullien pour la saison 3 de ses oeuvres

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

De fietsroute Nantes Mont Saint-Michel is 500 km lang en loopt via onbekende baaitjes en door mooie natuur. De route is redelijk vlak en daardoor geschikt voor jong en oud en iedereen daar tussenin. De route is onderverdeeld in 6 etappes. Onderweg vind je diverse bezienswaardigheden, leuke slaapadressen en gezellige restaurants. Kijk voor meer tips op voyage-en-bretagne.com, Nantes, Saint-Nazaire, La Baule en Rennes. Een fietsvakantie is één van de meest duurzame manieren om vakantie te vieren.

 

 

 

 

 

Comments are closed.