Emirates bestelt voor 52 miljard dollar aan widebody vliegtuigen tijdens de Dubai Airshow 2023

Emirates opende de Dubai Airshow 2023 met een aanzienlijke order voor 95 extra widebody-vliegtuigen, waardoor de totale bestelling op 295 toestellen komt. Emirates is al ‘s werelds grootste exploitant van widebody-passagierstoestellen en heeft toegezegd extra Boeing 777-9’s, 777-8’s en 787’s, ter waarde van 52 miljard dollar (48,7 miljard euro) aan te schaffen. Zo kan de luchtvaartmaatschappij haar groeiplannen ondersteunen, een moderne, efficiënte vloot onderhouden en de beste vliegervaring voor passagiers leveren.

55 extra Boeing 777-9’s en 35 777-8’s brengen het totale aantal 777X-bestellingen van Emirates op 205 eenheden. Emirates sluit een overeenkomst voor 202 extra GE9X-motoren om haar nieuwe 777X-vloot van stroom te voorzien, waarmee het totale aantal bestelde GE9X-motoren op 460 stuks komt. Emirates past haar Boeing 787 Dreamliner-bestelling aan naar 35 eenheden: 15 stuks van het type 787-10 en 20 stuks van het type 787-8.

Vlootuitbreiding

Emirates, reeds de grootste exploitant van Boeing 777-vliegtuigen ter wereld, heeft recentelijk officiële orders geplaatst voor verdere uitbreiding van haar vloot. Het betreft 55 extra 777-9’s en 35 777-8’s, waarmee het totale aantal bestelde 777-X-vliegtuigen voor de luchtvaartmaatschappij op 205 stuks komt.

  • Naast deze vliegtuigorders heeft Emirates ook de aankoop van 202 GE9X-motoren bevestigd, die dienen om de extra 777X-vliegtuigen van stroom te voorzien. Hierdoor stijgt het totaal aantal bestelde GE9X-motoren voor Emirates naar een opmerkelijke 460 eenheden.
  • Vanuit de voorgaande bestelling van 115 eenheden wordt verwacht dat het eerste 777-9-vliegtuig in 2025 aan de vloot van Emirates wordt toegevoegd. Dankzij de recente toevoegingen zal Emirates nu tot het jaar 2035 nieuwe 777-9’s aan hun vloot blijven introduceren.

Deze meest recente order plaatst Emirates tevens in de voorhoede als een van de eerste klanten voor de passagiersversie van de 777-8. De levering van dit model wordt verwacht in 2030. Deze uitbreidingen laten zien dat Emirates sterk streeft naar verdere groei en modernisering van haar vloot.

Grootste exploitant van Boeing 777-toestellen

HH Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive van Emirates airline en Group vertelt: “Emirates is de grootste exploitant van Boeing 777-vliegtuigen, de bestelling van vandaag bevestigt die positie. We zijn nauw betrokken geweest bij het 777-programma vanaf het begin tot aan deze nieuwste generatie van 777X-vliegtuigen. De 777 is van essentieel belang geweest voor de vloot- en netwerkstrategie van Emirates om steden op alle continenten rechtstreeks met Dubai te verbinden. We zijn verheugd om onze relatie met Boeing uit te breiden en kijken uit naar de toetreding van de eerste 777-9 tot onze vloot in 2025.”

 

 

Stan Deal, President en CEO van Boeing Commercial Airplanes, zei: “Deze bestelling laat het vertrouwen zien in de efficiëntie en veelzijdigheid van de 777X-familie. Het voldoet aan de behoeften van Emirates om aan wereldwijde lange afstandsreizen te voldoen. Met verbeterde milieuprestaties en ongeëvenaard laadvermogen zijn de 777-9 en 777-8 de perfecte vliegtuigen om de groeiplannen van Emirates te ondersteunen.

Groeiplannen

Met een reikwijdte van maximaal 18 uur blijft de 777 essentieel voor de activiteiten van Emirates. Dit stelt de luchtvaartmaatschappij in staat om Dubai direct te verbinden met steden op zes continenten. De nieuwe 777-9’s en 777-8’s dienen ter vervanging van de oude 777-toestellen van Emirates en dragen bij aan de toekomstige groeiplannen van de luchtvaartmaatschappij.

 

 

Emirates heeft ook haar eerdere bestelling van 30 Boeing 787-9’s aangepast, en haar toewijding verhoogd naar een totaal van 35 Dreamliners. Deze bestelling bestaat uit 15 Boeing 787-10’s en 20 Boeing 787-8’s.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.