Emirates biedt kenners een assortiment koffie van wereldklasse

Emirates legt graag de nadruk op het brede scala aan ambachtelijke koffie dat wordt geserveerd in Emirates-lounges en aan boord van vluchten naar 140 bestemmingen over de hele wereld.

Koffie voor alle smaken

Emirates serveert jaarlijks meer dan 17 ton aan koffie aan boord en werkt samen met verschillende leveranciers zoals Lavazza, Coffee Planet en The Nairobi Coffee and Tea Company. Als onderdeel van de maaltijdservice krijgen passagiers in Economy en Premium Economy een of twee keer tijdens hun vlucht koffie aangeboden. In Business en First Class kunnen passagiers zoveel koffie bestellen als ze willen van een speciaal on demand koffie menu. Hier kunnen ze kiezen uit verschillende cafeïnevrije koffies, cappuccino, iced Americano, espresso, macchiato en Arabische koffie met kardemom en saffraan. Deze koffies worden gemaakt van Lavazza bonen die noten van walnoot en maple syrup of cacao en zwarte peper bevatten. Koffie liefhebbers kunnen zelfs genieten van een affogato als dessert waarbij espresso wordt gegoten over een bolletje roomijs.

 

 

Een van de sleutelpartners is het uit de Verenigde Arabische Emiraten afkomstige Coffee Planet. Deze samenwerking bestaat al ruim tien jaar en heeft geleid tot het creëren van koffie voor speciale gelegenheden. De bonen worden uit 23 verschillende landen gehaald en Coffee Planet roostert en maalt de bonen maar maakt ook recyclebare koffiecapsules in Dubai. Emirates werkt ook samen met Coffee Planet om drankjes te maken voor speciale gelegenheden zoals Kerstmis en Valentijnsdag. Denk hierbij aan een rose-kissed latte of een orange crush latte.

 

 

In First en Business Class werkt Emirates samen met Lavazza, een Italiaanse producent van koffieproducten dat in 1895 is opgericht in Turijn door Luigi Lavazza. Oorspronkelijk werd het gerund vanuit een kleine supermarkt maar inmiddels is het merk wereldwijd bekend en wordt gerund door de derde en vierde generatie van de Lavazza familie.

In de First Class lounge in Concourse B op Dubai International Airport, kunnen Emirates passagiers gebruikmaken van een speciale koffie corner. Hier kunnen ze kiezen uit 3 verschillende single blend origin koffies die vers gemaakt worden door een barista. Elke koffie heeft specifieke aroma’s met een bepaalde zuurgraad en bitterheid. De barista’s van Emirates zijn erop getraind om de beste koffie voor te stellen op basis van de voorkeuren van een klant. De selectie van bonen wisselt om de twee maanden zodat passagiers die vaak vliegen bonen van over de hele wereld kunnen proeven. In de First en Business Class lounges kunnen passagiers ook Costa Coffee vinden, een Leisure Retail bedrijf van Emirates. Hier wordt een breed assortiment aan koffies en etenswaren geserveerd.

Koffie training voor cabinepersoneel

Het cabinepersoneel van Emirates krijgt een speciale koffietraining waarin ze alles leren over de herkomst van koffie, de verschillende blends en hoe ze het perfecte kopje koffie kunnen zetten. In een praktijk training leert het cabinepersoneel hoe ze elke koffiesoort moeten bereiden en presenteren en worden ze beoordeeld op het maken en serveren van de speciale Emirates signature Arabic coffee. Passagiers in First Class kunnen genieten van een koffie in een Royal Doulton mok of kopje en passagiers in Businessclass drinken hun koffie uit een porseleinen mok. De kwaliteit van het water waar de koffie mee gezet wordt, wordt nauwlettend in de gaten gehouden en regelmatig getest.

 

 

 

 

 

Comments are closed.