KLM investeert met nieuwe Airbus A350 in schoner, stiller en zuiniger toestel voor lange afstand

KLM is van plan de vloot voor de lange afstand de komende jaren te vernieuwen met Airbus A350 toestellen. De Airbus A350-serie geldt als het zuinigste en stilste model van zijn generatie. De nieuwe widebody vliegtuigen zorgen voor een aanzienlijke winst in vermindering van CO2-uitstoot en geluidsproductie. Het besluit is onder voorbehoud van advies van de Ondernemingsraad.

Dit markeert een zeer bijzondere dag voor KLM. We hebben met het voorgenomen besluit van de aanschaf van nieuwe vliegtuigen een grote stap genomen richting onze toekomst. We kunnen met de A350’s onze vloot aanzienlijker schoner, stiller en zuiniger maken. Dat is belangrijk, omdat we met elkaar voor de grote opgave staan om verder te verduurzamen. Verder kunnen we onze passagiers richting intercontinentale bestemmingen meer service en comfort bieden.

 

 

Marjan Rintel, President & CEO KLM

De Air France KLM Group heeft met Airbus een overeenkomst gesloten voor in totaal vijftig Airbus A350-900 en A350-1000 toestellen met een optie op veertig extra vliegtuigen. De vijftig toestellen worden verdeeld tussen KLM en Air France op basis van toekomstige marktontwikkelingen en regelgeving. De Airbus A350 zal bij KLM naar verwachting vanaf 2026 worden ingezet voor intercontinentale vluchten ter vervanging van de huidige Boeing 777-200ER, Airbus A330-200 en Airbus A330-300.

 

 

Duurzamer en stiller

De nieuwe Airbus A350 geldt als een aanzienlijke stap in het bereiken van een schonere en stillere vloot: het toestel heeft tot 40 procent minder geluid en 25 procent minder brandstofverbruik dan een vergelijkbaar oudere generatie vliegtuig. De romp van het vliegtuig bestaat grotendeels uit sterke, lichtgewicht materialen (composiet en titanium), waardoor het langere afstanden kan overbruggen met minder brandstof. Samen met het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF) en verdere operationele innovatie en efficiëntie, gaat deze aankoop een grote bijdrage leveren aan schoner, stiller en zuiniger vliegen. De Airbus A350 draagt verder bij aan de doelstellingen voor klantervaring, comfort en efficiency.

 

 

 

 

 

Comments are closed.