Upway introduceert dekking voor Fatbikes en E-bikes

Nu prominente verzekeraars als Univé, ANWB en Kingpolis hun dekking voor fatbikes en een bepaald type elektrische bakfietsen staken, zien we een toenemende vraag naar bruikbare alternatieven. Een goede reden voor Upway, online platform voor refurbished elektrische fietsen, om samen met verzekeringspartner Evy in actie te komen.

Gezamenlijk introduceren zij twee nieuwe, exclusieve verzekeringsopties die zij bij aankoop van een fatbike of e-bike via Upway beschikbaar stellen.

Populaire fietsen

Fatbikes en e-bikes zijn populaire fietsen, die vanwege hun populariteit soms wat vaker de aandacht kunnen trekken van ongewenste belangstellenden. Sommige verzekeraars geven aan voorzichtiger te zijn geworden vanwege de grotere vraag naar deze fietsen. Vooral fatbikes, de snelle elektrische fietsen met brede banden, zijn erg in trek, mede omdat er geen helmplicht voor geldt. Voornamelijk in Amsterdam is er een kans dat je met zo’n fiets meer risico loopt, zegt een woordvoerder van de ANWB. Voor wie overweegt een fatbike of e-bike aan te schaffen, is de aanpak van Upway en Evy sterk aanbevolen – je risico is gedekt.

 

 

Twee verzekeringsopties

Upway, expert in aankoop en verkoop van refurbished elektrische fietsen, zet zich in om de levensduur van e-bikes te verlengen. De missie is helder: Upway wil zoveel mogelijk fietsen zo lang mogelijk op de weg houden. Het bedrijf koopt gebruikte fietsen op, knapt ze op en verkoopt ze met garantie. Sinds 12 september is hier nog een extra pluspunt bijgekomen: vanwege het afhaken van verschillende verzekeraars, introduceert Upway in samenwerking met Evy 2 nieuwe verzekeringsproducten:

  • Diefstalverzekering (1 jaar): Deze optie dekt diefstal van je fiets dag en nacht. Het gehele aankoopbedrag, inclusief aangeschafte accessoires, wordt vergoed.
  • Diefstal- en schadeverzekering (1 jaar): Naast diefstaldekking omvat deze verzekering ook bescherming tegen schade veroorzaakt door ongevallen of vandalisme.

De dekking

Wie via Upway een e-bike met verzekering aanschaft, hoeft niet bang te zijn dat er in geval van diefstal en/of schade een eigen risico in rekening wordt gebracht. Bij diefstal krijgt de gedupeerde eigenaar het volledige aankoopbedrag terugbetaald. Contracten worden nooit automatisch verlengd en het allerbelangrijkste: je dekking is wereldwijd – waar je ook bent, je Upway-fiets is altijd verzekerd.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.