Tips voor een auto huren in het buitenland

Ga je op vakantie en ben je voornemens een auto te gaan huren? Dan is dit natuurlijk ontzettend leuk! Niet alleen geeft je dit enorm veel vrijheid, maar zorgt het er ook voor dat je al vanaf het vliegveld met niets of niemand rekening hoeft te houden.

Zo kun je online een auto huren die vervolgens bij het vliegveld voor je klaarstaat. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de koffers inladen om vervolgens je reis te vervolgen naar je bestemming. Je hoeft dan niet eerst in een grote bus langs allemaal andere accommodaties en bent dus voor je het weet lekker in je hotel of appartement. Toch zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer je een auto gaat huren in het buitenland. Nu is dit de laatste jaren wel enorm verbeterd, maar we hebben nog wel een aantal tips.

Vergelijk verschillende bedrijven

Het huren van een auto kun je tegenwoordig online bij tal van verschillende bedrijven doen. Je doet er daarom dan ook goed aan om niet direct bij de eerste beste verhuurder een auto te gaan huren, maar meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. Stel je wilt een auto huren Portugal, dan kan het zijn dat je bij de één een extra toeslag betaalt om ervoor te zorgen dat de auto op het vliegveld voor je klaar staat, terwijl dit bij de andere standaard bij de prijs in zit. Kijk daarom goed naar zowel de prijs als de prijsopbouw. De meeste aanbieders stunten namelijk met voordelige prijzen, maar daar komt uiteindelijk vaak nog wat bij.

Verzekering en andere extra’s

Bij het huren van een auto is het altijd verstandig om naar de verzekeringsmogelijkheden te kijken. Een goede autoverzekering geeft je gemoedsrust en beschermt je tegen onverwachte kosten in geval van schade of diefstal. Controleer ook of er extra’s beschikbaar zijn bij het huren van een auto, zoals een navigatiesysteem of kinderzitje. Deze extra’s kunnen je reis vaak net even wat prettiger maken. Belangrijk is wel dat je ook goed kijkt naar het eigen risico van je verzekering, aangezien het kan zijn dat je bij de een net even wat meer betaalt dan bij de ander.

 

 

Controleer de auto goed voor vertrek

Voordat je de weg op gaat, is het verstandig om de auto even goed te controleren. Neem de tijd om eventuele schade te vinden en maak, als dit het geval is, niet alleen melding, maar ook een foto. Zo voorkom je dat je straks achteraf alsnog aansprakelijk wordt gesteld voor de schade en een deel of zelfs je volledige eigen risico kwijt bent. Kijk naast eventuele schade aan de buitenkant, ook even goed of alles functioneert, zoals de remmen en andere zaken, zodat je niet alleen veilig de weg op kunt, maar ook niet bang hoeft te zijn voor een flinke rekening bij terugkomst.

 

 

Brandstofbeleid

De meeste verhuurbedrijven verwachten dat je de auto weer keurig volgetankt aflevert. Toch kan het brandstofbeleid per autoverhuurbedrijf verschillen, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels en procedures met betrekking tot het bijvullen van de tank bij het inleveren van de auto. Sommige bedrijven hanteren een vol-vol beleid, wat betekent dat je de auto met een volle tank moet retourneren. Andere bedrijven hanteren misschien een vol-leeg beleid, waarbij je de auto met een lege tank kunt terugbrengen. Zorg er dus voor dat je dit wel weet, zodat je niet alsnog bij terugkomst een naheffing krijgt omdat de tank niet gevuld is.

 

 

 

 

 

Comments are closed.