Reizen naar Nedersaksen is voor iedereen

Net over de grens, in Nedersaksen, wordt er alles aan gedaan dat iedereen zich welkom voelt. Daarom zijn er steeds meer mogelijkheden voor mensen met een beperking. Van vakantiehuis tot 4 sterrenhotel, van boomkroonpad tot mijnschacht.

Tussen de Noordzee en het Harzgebergte is er een breed scala aan mogelijkheden. Nedersaksen zet in op het Duitse certificeringssysteem Reisen für Alle. Inmiddels zijn meer dan 400 geweldige plekken, accommodaties, belevenissen en vervoersmogelijkheden getest en is er betrouwbare informatie beschikbaar over de toegankelijkheid. Mensen die problemen hebben met lopen, horen of zien kunnen zo de ideale bestemming vinden voor een ontspannen vakantie.

De Noordzeekunst en de eilanden

Proef en ruik de zilte lucht. Voel de stevige bries: aan de kust van Nedersaksen kun je de natuur heel intens beleven. Op de Ostfriese Waddeneilanden en aan de kust zijn strand- en waterrolstoelen beschikbaar waarmee je door het rulle zand en in het water kunt rijden. Ook kunnen mensen met een bewegingsbeperking samen met een gids een wadwandeling ondernemen dankzij het Wattmobil.Een bijzondere belevenis is een rondwandeling op de Langwarder Groden. Hier kan iedereen de Waddenzee van heel dichtbij beleven, ook mensen in een rolstoel of met een rollator of kinderwagen. Een vlonderpad loopt door een nieuw kweldergebied met unieke flora en fauna die alleen kan ontstaan door de afwisseling van eb en vloed.

In de kustplaats Bensersiel is in juli het 4 sterrenhotel Meereszeiten geopend. Het hele hotel, dus ook alle 62 kamers, zijn zonder barrières ingericht. Een bezoekje aan het aangrenzende thermencomplex is voor gasten gratis. Het mooie zandstrand van Bensersiel en de veerboot naar het waddeneiland Langeoog zijn goed bereikbaar.

 

 

Twee uitstekend toegankelijke kuuroorden

Bad Bevensen op de Lüneburger Heide en Bad Zwischenahn mogen het certificaat Reisen für Alle voeren. Dat betekent dat mensen met een mobiliteitsbeperking hier onbezwaard vakantie kunnen vieren en kunnen kiezen uit verschillende accommodaties en activiteiten. Bad Zwischenahn ligt ligt aan het Zwischenahner Meer, in het fraaie parklandschap van het Ammerland. Dankzij de vele zitgelegenheden in het kuurpark is het hier goed toeven. Tijdens een tocht op 12 km lange Zwischenahner Meerweg heb je telkens weer een prachtig uitzicht op het blauwe water. Een geheel ander perspectief biedt een boottocht. Tijdens een culinaire stadswandeling maak je kennis met een aantal bijzondere specialiteiten uit Bad Zwischenahn.
Bad Bevensen is een gemoedelijk kuuroord, waar je goed kunt ontspannen. Bijvoorbeeld in het kuurpark tussen de bloeiende planten of bij de prachtige vijver met waterlelies. Dobber in de Jod-Sole-Therme met heilzaam water en geniet van de fijne wellnessfaciliteiten. Overnachten kun je bijvoorbeeld in het ernaast gelegen moderne en volledig barrièrevrije Heidehotel.

Avonturen beleven in de Harz

Het boomkroonpad in Bad Harzburg biedt ook rolstoelgebruikers een heel nieuwe kijk op de natuur. Het 1000 meter lange pad loopt op een hoogte tot 26 meter tussen de oeroude boomtoppen, met heerlijke uitzichten over het Nationalpark Harz. Onderweg kom je alles te weten over de oerknal, de natuur, het milieu en de geschiedenis van de Harz. Een bijzondere blik in de mijngeschiedenis van de streek krijg je in de Rammelsbergmijn in Goslar. Dit belangrijke industriële monument is UNESCO-werelderfgoed.

In een omgebouwd oud mijntreintje kunnen ook rolstoelgebruikers de oude ondergrondse mijngangen bezichtigen. Bij het observatorium in Sankt Andreasberg krijgen ook slechtzienden en blinden inzicht in het heelal dankzij 3D-modellen van hemellichamen. Het is bovendien een van de weinige sterrenwachten die ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk is.

 

 

Kijk voor meer informatie op www.vakantieland-nedersaksen.nl. Hier kun je ook de Duitstalige brochure Reisen für Alle in Niedersachsen bestellen, met daarin nog veel meer inspirerende ideeën.

 

 

 

 

 

Comments are closed.