Kopenhagen behoort tot de meest gewilde steden ter wereld om in te wonen

Nieuw onderzoek door Compare the Market AU heeft verschillende wenselijkheidsfactoren geanalyseerd om de meest wenselijke gebieden ter wereld om in te wonen te onthullen. Tokio (5.124) staat bovenaan de index, gevolgd door Osaka (4.333) en Amsterdam (4.195).

Ook de Europese steden Kopenhagen en Stockholm stonden in de top vijf. Nu het aantal zoekopdrachten naar de ‘beste steden ter wereld’ de afgelopen twaalf maanden met 120% is toegenomen¹, willen steeds meer mensen verhuizen buiten hun lokale omgeving. Maar nu er zoveel onderzoek wordt gedaan naar het zoeken naar een nieuwe stad om in te wonen, van veiligheid tot lokale cultuur, wat zijn dan de meest wenselijke steden waar mensen in 2023 naartoe kunnen verhuizen?

 

 

Om erachter te komen welke steden wereldwijd het meest wenselijk zijn om in te wonen, heeft Compare the Market AU een index samengesteld op basis van verschillende wenselijkheidsfactoren zoals geluksscores, bezienswaardigheden en monumenten, de kosten van levensonderhoud en werkloosheidscijfers. Dus, welke steden over de hele wereld zullen het meest wenselijk zijn?

Tokyo

Op basis van deze factoren zou Tokio een van de meest gewilde steden kunnen zijn om te verhuizen, met een score van 5.124 uit 6. Met 4.781 bezienswaardigheden en attracties is er genoeg te zien en te doen, van toeristische attracties zoals de oudste tempel van Tokio, Senso- ji-tempel, tot prachtige lokale parken zoals Yoyogi Park. Tokio heeft ook de op een na hoogste gezondheidsscore van de geanalyseerde steden: 86,5, voor degenen die een gelukkige en welvarende levensstijl willen leiden. Wat betreft de wijken om naartoe te verhuizen, is Shimokitazawa perfect voor het jongere publiek met veel optredens en onafhankelijke winkels. Voor degenen die ver weg van het lawaai willen wonen, zou Meguro echter de ideale buurt kunnen zijn, met prachtige groene ruimtes en veel cultuur.

De derde grootste stad van Japan, Osaka, staat op de tweede plaats met een score van 4.333. Hoewel de stad minder bezienswaardigheden heeft dan Tokio, zijn er tal van fascinerende culturele aanbiedingen, van het kasteel van Osaka tot Dontonburi. Als Japanse stad heeft Osaka met 86,5 ook de op een na beste gezondheidsscore, waarbij het Japanse dieet een van de meest evenwichtige ter wereld is. In vergelijking met Tokio heeft Osaka ook iets lagere kosten van levensonderhoud met een score van 35. Er zijn echter tal van variaties in de buurt, afhankelijk van het budget, waaronder het welvarende Kithama, wat geweldig is voor Europese expats.

 

 

Op weg naar Europa staat Amsterdam (4.195), waarschijnlijk het meest bekend om zijn fietscultuur, op de derde plaats op de lijst. De stad heeft met 7.403 de op een na hoogste geluksscore op de lijst, en er is genoeg om over te lachen, van de kunstgalerijen van wereldklasse tot de prachtige parken. Oud-West is een zeer gewild gebied voor expatwoningen, met alle recreatieve voordelen van het stadscentrum gecombineerd met een vleugje natuur, terwijl De Baarsjes bekend staat om zijn betaalbare woningen en lage criminaliteitscijfers.

De Scandinavische steden Kopenhagen (4.134) en Stockholm (4.015) vormen de top vijf en behoren volgens de ranglijst tot de gelukkigste en veiligste steden op de lijst. Voor jonge professionals zijn Vesterbro in Kopenhagen en Södermalm in Stockholm een aanrader. Als u echter op zoek bent naar iets gezinsvriendelijkers, kies dan voor de wijk Freideksberg in Kopenhagen of Sollenturg in Stockholm.

Stockholm

De Australische stad Melbourne staat op de 9e plaats, en met een gezamenlijke 6e geluksscore van 7.095 is het zonnige klimaat niet het enige waar je om moet lachen. Voor gezinnen ligt Balwyn, op slechts 25 minuten rijden ten oosten van het stadscentrum, een van de beste wijken van het land voor scholen, terwijl Kew East een prachtige buitenwijk is met veel parken en speeltuinen.

In een commentaar op de bevindingen verklaarde Stephen Zeller, General Manager Money bij Compare the Market Australia: “Bij het zoeken naar een nieuwe plek om naartoe te verhuizen, zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, van de kwaliteit van de gezondheidszorg tot factoren van betaalbaarheid. Hoewel deze wenselijkheidsfactoren verschillen afhankelijk van uw waarden, interesses en algemene situatie, wilden we een overzicht van gemeenschappelijke factoren op het hoogste niveau bekijken om enkele van de meest wenselijke steden ter wereld te onthullen om in te wonen.

“Voordat u een beslissing neemt, moet u rekening houden met factoren als de rentetarieven, en ervoor zorgen dat u bereid bent aan de financiële verplichtingen te voldoen als u van plan bent een woninglening af te sluiten. Het vergelijken van opties kan u helpen bij het kiezen van een optie die bij u en uw omstandigheden past.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.