SummmerArt op kasteel Hernen

Na het succes van vorig jaar, is ook dit najaar kasteel Hernen het decor van een bijzonder Kunstevenement met 6 kunstenaars van SummerArt.


In de eerste week van oktober is de Grote Ridderzaal omgetoverd tot een inspirerende toplocatie met hedendaagse kunst. In de grote Ridderzaal van kasteel Hernen zullen werken te zien zijn van zes kunstenaars, ieder met een eigen stijl. De deelnemende kunstenaars zijn: Agnes Kersten – natuurschilderijen, Erik Zwaga – stillevens, Trinette Korver – glasobjecten, Mieke van den Hoogen – keramiek, Frieda Waanders – stenen objecten en Tom de Jong – metalen sculpturen.

De organisator is Hetty van Summeren van SummerArt, advies in hedendaagse kunst te Nijmegen. De expositie is alleen te bezoeken in combinatie met een kasteelbezoek, waarbij men onder andere een spectaculaire presentatie kan zien over de verdwenen toren. Het kasteel gaat op weekenddagen daarvoor speciaal eerder open, namelijk om 11.00 uur.

Kasteel Hernen behoort tot het Geldersch Landschap & Kasteelen en is bekend om haar authentieke uiterlijk en de unieke overdekte weergangen. Het ligt in het dorp Hernen (gemeente Wijchen), slechts 17 km ten zuidwesten van het Rijk van Nijmegen. Het kasteel en de tuinen zijn opengesteld voor bezichtiging op eigen gelegenheid of met een rondleiding. De omgrachte middeleeuwse burcht ligt in een gevarieerd landschap van lanen, bossen en weilanden waar het heerlijk wandelen is.

Meer informatie

Locatie: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, Hernen bij Nijmegen. Data: 30 september, 1, 7 en 8 oktober 2023. Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur (laatste toegang 16.00 uur). Data: 4 en 5 oktober 13.00 tot 17.00 uur (laatste toegang 16.00 uur). Kosten: Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en Museumkaarthouders gratis op vertoon fysieke pas. Reserveren is gewenst en kan via www.glk.nl/hernen

 

 

 

 

Bekijk de locatie van Kasteel Hernen

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Hernen ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.