Dit zijn de populairste plekken om te studeren voor Nederlandse studenten

De wereld ontdekken, nieuwe mensen leren kennen of een andere taal leren: jaarlijks vertrekken er vele studenten naar het buitenland. Barcelona is de populairste stad om te gaan studeren onder Nederlandse studenten. Dit komt naar voren uit onderzoek van Preply. De meest gekozen bestemming buiten Europa is Sydney.

Preply

Het platform voor online taalcursussen zocht uit naar welke bestemmingen Nederlandse studenten het liefst uitvliegen om (een deel) van hun studie te doen. Uit de analyse blijkt dat de interesse toch redelijk dicht bij huis ligt. De favoriete plek voor Nederlanders om te gaan studeren is namelijk Barcelona. Voor de ‘Universitat de Barcelona’ in de Spaanse stad wordt online de meeste interesse getoond. Op de tweede plek volgt het sfeervolle Parijs. Studeren bij onze oosterburen in Berlijn maakt de top-3 compleet.

 

 

Naast de populaire Europese bestemmingen, zijn er ook Nederlandse studenten die voor verre bestemmingen gaan. De populairste bestemming voor een studentenleven buiten Europa? Dat is het Australische Sydney. Ook zoeken veel Nederlandse scholieren Singapore op voor (een deel) van hun studie.

Waardevolle toevoeging

De laatste jaren wordt studeren in het buitenland steeds populairder, ook bij Nederlandse studenten, ziet Sylvia Johnson, taalexpert bij Preply. “De internationale ervaring die studenten hiermee opdoen wordt gezien als een waardevolle toevoeging aan hun cv en vergroot mogelijk ook hun kansen op de arbeidsmarkt. Buitenlandse studies zorgen ervoor dat studenten in aanraking komen met nieuwe culturen, nieuwe vriendschappen sluiten en hierdoor andere vaardigheden ontwikkelen die hen voorbereiden op een succesvolle toekomst.” De lijst met de 10 populairste steden voor Nederlanders om te studeren is online te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.