Steeds meer Nederlanders verkennen hun vakantiebestemming op de fiets

Sinds Baja Bikes in maart 2023 haar bekende Nederlandstalige fietstours in Kristiansand startte, fietsten velen door de relatief onbekende Noorse kustplaats. Dit past in een trend die Baja Bikes opmerkt in steeds meer “kleine” bestemmingen.

De toppers in toerisme – steden als Barcelona, Parijs, Berlijn zijn al jaren bekend als goed te ontdekken op de tweewieler. In de laatste jaren kwamen daar ook secundaire steden als Hamburg en Alicante bij, waar duizenden klanten elk jaar de fiets pakken om een rondleiding door de stad te doen. De laatste waarneembare trend is de opkomst van de “hidden gems”, zoals Bilbao, Kristiansand en ook bijvoorbeeld Breda.

 

 

Volgens Dieter Verhulst, productmanager bij Baja Bikes, past dit in de behoefte van de reiziger om op kleine schaal te genieten van zijn reis: “Mensen willen Parijs natuurlijk zien, maar ze komen meer tot rust in een kleinere bestemming zoals Bari. Daar spelen we bij Baja Bikes al een paar jaar op in, door ook daar de beste fietstours en fietshuur aan te bieden.”

 

 

Ook verrassende plekken als Dresden, Leeuwarden en Zaragoza groeien in populariteit. Hierbij profiteert de klant van het brede aanbod aan bestemmingen. Baja Bikes ziet steeds meer terugkerende klanten op verschillende locaties reserveren.

“Als een klant eenmaal een leuke ervaring heeft gehad in de ene stad, komt die terug bij zijn volgende trip naar de andere stad

“Als een klant eenmaal een leuke ervaring heeft gehad in de ene stad, komt die terug bij zijn volgende trip naar de andere stad”, aldus Dieter Verhulst.
Meer informatie op www.bajabikes.eu.

Verken Boedapest met de fiets en een Nederlandse gids

 

 

 

 

 

Comments are closed.