Reserveer nu de exclusieve rondleiding “Seizoenen” in Kasteel Hernen

Op zondag 17 september biedt kasteel Hernen een exclusieve rondleiding aan voor openingstijd. Een gids neemt de bezoekers vanaf 12.00 uur mee door het kasteel, waarna er afgesloten wordt met koffie en taart. Het thema van de rondleiding is ‘Seizoenen’.

Hoe hield men ‘s winters de voeten warm en in de zomer het hoofd koel? Hoe kwamen de mensen de verschillende seizoenen door in en rond het kasteel, van de koude winters tot de warme zomers? Allemaal vragen waarop de bezoekers een antwoord krijgen in deze exclusieve rondleiding ‘Seizoenen’. Ook wordt er ingegaan op de verschillen in het leven met de seizoenen tussen toen en nu, maar ook tussen het verschil in het leven van een kasteelheer en dat van de boeren/arbeiders.

 

 

Deze exclusieve rondleiding voor volwassenen inclusief koffie en taart is onderdeel van meerdere themarondleidingen bij kasteel Hernen. De laatste themarondleiding is ‘Gezondheid op het kasteel’ en is op zondag 10 oktober.

 

 

Dit zijn de data van de exlusiveve rondleiding:

  • Seizoenen op het kasteel: zondag 17 september 2023
  • Gezondheid op het kasteel: zondag 10 oktober 2023

Tijd: 12.00 – 14.00 uur. Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen. Entree: Volwassenen € 14,50, Donateurs en Museumkaarthouders € 5,00, inclusief koffie en taart. Reserveren: is noodzakelijk via www.glk.nl/hernen

Bekijk de locatie van Kasteel Hernen

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Hernen ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.