Heerlijke herfstdagen in de pure natuur bij Ferienhof Oberreit

Het klinkt verleidelijk: weiden zover het oog reikt, rust die oneindig goed voor je is, kruidige berglucht en een vriendelijke gastfamilie. Dat is het decor voor een heerlijke herfstvakantie. Bij Ferienhof Oberreit**** in de Salzburger Pinzgau, bij de familie Pursch, nodigen 4 gezellige chalets uit om te genieten op het platteland.

900 meter boven de zeespiegel

Op 900 meter boven de zeespiegel, op een hoogvlakte met vrij uitzicht op de bergen en het dal, is er in Ferienhof Oberreit veel ruimte om je te ontspannen. In de liefdevol ingerichte vakantiechalets is er plaats voor twee tot tien personen om samen te genieten van een vakantie in de kleurrijke herfstnatuur. Elk chalet is exclusief uitgerust met door een timmerman op maat gemaakte meubels van massief hout en een gezellige open haard. Royale keukens, terrassen en balkons zorgen ervoor dat je maximaal geniet van een flexibel en ontspannen “privéleven”. In de hoogwaardige bedden laat een gezonde, verkwikkende slaap niet lang op zich wachten. Buiten waan je je in een grote privétuin. Het gevoel van totale vrijheid is wat een vakantie onbekommerd maakt.

 

 

Onbezorgd kind zijn

Er is geen betere plek dan het Ferienhof Oberreit om je kleine lievelingen mee naartoe te nemen. Jong en oud (en ook de hond van de familie) zijn dol op Ferienhof Oberreit. In de mooie buitenspeeltuin en de vrijetijdsruimte en peuterspeelruimte in het hoofdgebouw hebben kinderen mogelijkheden te over om zich uit te leven en te spelen. Ravotten in de weiden, schatten zoeken in het bos om te knutselen, bessen en paddenstoelen plukken, pompoenen snijden voor Halloween, bladeren doen opwaaien – samen tijd doorbrengen in het kleurrijke seizoen zorgt voor onvergetelijke quality time voor jong en oud. Voor ontspanning of op koelere dagen is er de sauna in het hoofdgebouw. Biljart, tafelvoetbal, darts, er is veel te doen in Ferienhof Oberreit. En niet te vergeten de drie meter hoge klimmuur voor de klauteraars. Gasten met ondernemingslust vinden aan de receptie alle informatie voor avontuurlijke dagen.

Ontdek het Nationaal Park Hohe Tauern met de SommerCard

Een vakantiedag in Ferienhof Oberreit zit vol belevenissen. Om volop te genieten van de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern met zijn veelzijdige aanbod ontvangen gasten van Ferienhof Oberreit tot 31 oktober 2023 de Nationalpark Hohe Tauern SommerCard. 60 attracties zoals bezienswaardigheden, musea en natuurspektakels, vrijetijds- en sportfaciliteiten en bergbanen kun je met de kaart bezoeken en gebruiken. De SommerCard geeft recht op het gebruik van het openbaar vervoer, en bevat onder andere een dagkaart voor de beleveniswereld Großglockner Hochalpenstraße, een dagkaart voor de Gerlos Alpenstraße en gratis parkeren en gratis toegang tot de Krimml-watervallen.

Wandelen, fietsen en herfst vieren met de boeren

Tot eind oktober blijven de vele hutten in de regio open en verwelkomen ze wandelaars en mountainbikers. De bergsporters kunnen direct van bij het chalet vertrekken. Op hen wachten zowel gezellige familieuitstapjes in de herfstnatuur als uitdagende bergavonturen en mountainbiketochten in het Nationaal Park Hohe Tauern. Twee e-mountainbikes met een dubbele kinderaanhanger zijn te huur in het Ferienhof Oberreit. In de rust van de kleurrijke bossen en alpenweiden nieuwe energie opdoen, van de milde herfstzon genieten, stap voor stap de schoonheid van de bergen ontdekken – dat is waar het in de gouden wandelherfst om draait. Tot 31 oktober wordt in het Salzburger Land de boerenherfst gevierd. De bijzonderheden van het boerenleven, de ingrediënten en gerechten uit de boerenkeuken en de van generatie op generatie overgeleverde gebruiken staan centraal. Inwoners en gasten komen samen voor boerderij- en oogstfeesten, muzikale bijeenkomsten en de‘Almabtrieb’ (terugkeer van het vee naar het dal) en nog veel meer.

Geniet van je eigen biologische boerderij

Wat groeit en bloeit op Ferienhof Oberreit smaakt heerlijk. Veel natuurproducten van de boerderij komen er op tafel. ‘s Ochtends staat de ontbijttafel royaal gedekt in het hoofdgebouw of wordt de ontbijtmand bij het chalet afgeleverd: brood en gebak, biologische eieren, verse melk, knapperig brood uit de houtoven, zelfgemaakte biologische knapperige muesli, ham, worst en kaas, zelfgemaakte jam.

 

 

In het Oberreit Grillstodl komen de gasten meerdere keren per week samen om te genieten van heerlijke BBQ-lekkernijen. De chef zelf bedient hier zijn geweldige grills, van de Big Green Egg tot de US Smoker, en verwent kleine en grote fijnproevers. Er zijn zowel heerlijke braadworsten als fijne BBQ-specialiteiten, van runderbrisket over ribbetjes tot pulled pork en steak, vis en groenten. Thomas is een echte barbecueprofessional. Hij gebruikt alleen de beste regionale producten op de grill en haalt het vlees van de boerderij van zijn familie. Hij bereidt zelfs heerlijke Pinzgauer Kasnockn, Bladl en Kaiserschmarrn, en nog veel meer, op de grill. Op het gezellige terras zitten op mooie, gouden herfstdagen, naar de ‘grillmaster’ kijken, lekker eten en drinken, dat is puur genot. De kinderen spelen in het zicht in de speeltuin of slapen tevreden in hun bedje in het chalet – de babyfoon reikt tot aan het barbecueterras.

Thomas en Irmi, hun kinderen en de twee teckels van de familie zijn thuis in het Ferienhof Oberreit. Thomas werkte vele jaren als industrieel manager. Nu zet hij zich volledig in om zijn gasten ontspanning en plezier te bieden. Zowel de gastfamilie als hun gasten leven in nauw contact met de natuur. Met milieubewuste keuzes zorgt de familie Pursch voor een duurzame ontwikkeling van hun prachtige toevluchtsoord in de bergen. “Bij ons ben je bij ONS – je bent geen nummer in een hotelkamer. Wij houden van persoonlijk contact en boeiende gesprekken. We zijn een echt familiebedrijf, en we houden van wat we doen,” vertellen Irmi en Thomas.

 

Dit zijn de hotspots van Ischgl

Ontvang nu handige tips over Ischgl. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.